Acties

Thuisgekookt heeft geregeld acties waarbij wij inspelen op een bepaald thema. Hieronder vind je een overzicht van actieweken die eens geweest zijn: 

De week van het Ierse Stoofpotje!  25 november - 1 december

 Het is vroeg donker, buiten is het koud, de wind giert door de bomen… wat is er dan  lekkerder dan de geur van een heerlijke stoofpot in huis?

Als er een land is waar ze weten hoe je de lekkerste stoofpotjes maakt is het Ierland. De Irish Stew is wereldberoemd! Daarom inspireren we je deze week graag met een ‘mouthwatering’ Irish Stew recept, waarvoor we natuurlijk heerlijk Iers rundvlees gebruiken. Gelukkig is dit vlees op steeds meer plekken verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in de supermarkt.  

Waarom kiezen voor Iers rundvlees? Ierse koeien hebben een fantastisch leven gehad: het grootste deel van het jaar hebben ze buiten gegraasd op de Ierse heuvels, wat rijk is aan klaver en sappig gras. Het zorgt ervoor dat het Ierse vlees heerlijk mals is. De structuur en smaak in combinatie met de kennis dat Ierse koeien een mooi leven hebben gehad zorgen ervoor dat Iers vlees geweldig is. Meer weten? Kijk op Irishbeef.nl.

Ook zin gekregen om een heerlijk Iers stoofpotje te maken? Doe mee en verdien een badge! Zet in de omschrijving van je maaltijd dat je je gerecht met Iers rundvlees hebt bereid.

Onder de deelnemers van de Week van het Ierse Stoofpotje verloten wij een Le Creuset stoofpan.

Laat je inspireren door de traditionele Irish stew!

 

 

Fairtrade Week 

fairtradeweek

Van 26 oktober tot en met 3 november vindt de nationale Fairtrade Week plaats. Doe je mee? Door 1 x per dag fairtrade te eten, maak je al het verschil. Je kent vast wel koffie, thee of chocolade met het Fairtrade keurmerk van Max Havelaar. Maar ken je ook de rijst uit India, de ananas uit Thailand of de peper-grinder uit Zuid-Afrika? Kortom, genoeg inspiratie om te verwerken in een mooi gerecht voor de Fairtrade week. 

Een h'eerlijke shopper en een badge?

Tijdens de Fairtrade Week kan je een badge verdienen door mee te doen op onze activiteitenpagina. Je doet al mee door een fairtrade ingrediënt in je maaltijd te verwerken of een maaltijd met een fairtrade product erin af te halen. Voeg dan voor de afhalers wel even fairtrade toe in de titel van je gerecht. Onder de deelnemers verloten we per dag (dus 9 keer!)een Fair Trade Original shopper met de h’eerlijke producten die hieronder afgebeeld zijn. Voor nog meer kookinspiratie met fairtrade producten ben je welkom op fairtrade.nl/recepten.

Waar te koop?

Fairtrade producten zijn onder andere te koop in supermarkten, Wereldwinkels en WAAR. Iedere winkel heeft een ander aanbod; voor een breed culinair pakket in één schap kun je goed terecht in de Wereldwinkel. 

Fair Trade Original: nieuwe vriend

Sinds kort is Fair Trade Original vriend van Thuisgekookt. Dit fairtrade merk levert ingrediënten uit de hele wereld voor een h’eerlijke maaltijd bij jou in de buurt. Fair Trade Original (sinds 1959) helpt boeren bij hun duurzame productie van rijst, ananas, kokosnoten en nog veel meer. En wil jou motiveren om mee te koken & eten met de Fairtrade Week. Extra aanmoediging: veel eerlijke producten zijn deze week prettig geprijsd

Bio10daagse

bio10daagse

Tijdens de Bio10daagse  (van 19 tot en met 28 september) krijgen al onze gebruikers die onze nieuwsbrief ontvangen een 15% kortingsvoucher. Heel wat van onze gebruikers koken ook al regelmatig met biologische ingrediënten. Het zou leuk zijn als je foto's van jouw biologische recept maakt en naar ons mailt! Dan zetten wij deze aan het einde van de Bio10daagse op Facebook. Maak eerst een  foto van de biologische producten voor het bereiden van de maaltijd en een foto na het bereiden van de maaltijd! Bij het ontvangen van de voucher, krijg je ook een badge op jouw profiel. Heb je kookinspiratie nodig? Op de site www.smaakmakend.nl vind je heerlijke recepten!

Actievoorwaarden

Alle thuiskoks die zijn aangesloten bij Thuisgekookt worden uitgenodigd om tijdens de Bio10daagse (19 t/m 28 september) met biologische ingrediënten te werken. In totaal kunnen op deze manier circa 25 duizend mensen profiteren van een aantrekkelijke korting op de boodschappen in de biologische speciaalzaak. Biologisch, lekker natuurlijk.

 Op vertoon van deze voucher krijg je 15% kassakorting op uw boodschappen in de deelnemende biologische speciaalzaken. De voucher is geldig van 19 t/m 28 september 2013.

 Alle vestigingen van Ekoplaza (63), alle winkels van Estafette (18) en de winkels in het schema hieronder doen mee aan de actie:

  Actievoorwaarden

- Alleen uitgeprinte vouchers worden geaccepteerd.

- Per klant kan maximaal één voucher worden ingeleverd bij de kassa.

- De voucher kan niet gebruikt worden in combinatie met andere kortingsacties.

- Thuiskokss van Thuisgekookt die de voucher hebben ingewisseld, vermelden op Thuisgekookt dat ze tijdens de Bio10daagse met biologische ingrediënten koken.

 Initiatiefnemers

De kortingsactie maakt deel uit van de Bio10daagse. De actie is een initiatief van Thuisgekookt.nl in samenwerking met de Biowinkelvereniging en Bionext.

Meer informatie: www.bio10daagse.nl / www.biowinkelvereniging.nl / www.thuisgekookt.nl / www.bionext.nl

 

 

 

Budget week met AFAS

De AFAS personal badge

In de maand juni hebben wij de AFAS Personal budgetweek georganiseerd. Tijdens deze actie daagde we een week lang iedereen uit om maaltijden aan te bieden en af te halen onder de drie euro. (voorgerechten onder de 1,50) In deze week kregen afhalers en thuiskoks ook allemaal leuke tips rondom dit onderwerp! 

We hebben onze eigen thuiskoks en afhalers gevraagd om blogs te schrijven over budget koken. Lees hier de blogs van de vijf geselecteerde bloggers. 

In moeilijke economische tijden is het voor velen een tijd om iets voorzichtiger om te gaan met inkomsten en uitgaven. Thuisgekookt draagt daar een beetje aan bij, door maaltijden te kunnen aanbieden en afhalen tegen inkoopprijs. Dus lekker eten voor weinig geld.  Maar je kan ook veel efficiënter boodschappen doen en groots koken, dus veel besparen op jouw boodschappen.

AFAS Personal 

Weet jij precies waar je je geld aan uitgeeft? Wat besteed je bijvoorbeeld elke maand aan boodschappen? Met AFAS Personal krijg je hier antwoord op! AFAS Personal is een gratis online tool waarmee je al je inkomsten en uitgaven samenbrengt op één plek en waarmee je precies komt te weten waar je je geld aan besteed. En natuurlijk kun je je bestedingspatroon ook – anoniem -  met anderen vergelijken. Budgetteren wordt ook erg makkelijk met AFAS Personal: je stelt je spaardoelen of maximumbudget op en dit wordt automatisch gevuld door de transacties die je vanuit je bank toevoegt aan je account. Ook kun je al je contracten hier samenbrengen en ontvang je automatische opzegherinneringen, zodat je nooit meer ergens onnodig aan vast zit. In 5 minuten heb je eerste overzicht al en dit kan heel verhelderend werken. Zo wordt iedereen financieel gezond, nu straks en later!

Klik hier om een gratis AFAS personal account aan te maken!

 

Week van de flexitariër! 

flexitarier

In samenwerking met Natuur & Milieu organiseren we in de week van 27 mei  de flexitariër-week. In deze week vragen wij thuiskoks minstens één dag te koken zonder vlees en anderen daarmee te inspireren!

Meld je aan en verdien een unieke badge!

flexitariër badge

Flexitariërs zijn lekker bezig!

Dat flexitariërs lekker eten, kun je in de week van de flexitariër zelf proeven. En er zijn nog veel meer voordelen.

  • Variatie, wat eten we vandaag? Flexitariërs denken daar net iets langer over na. Daarom eten ze lekker gevarieerd.
  • Gezondheid, voor je gezondheid is een paar keer per week vlees meer dan genoeg.
  • Dierenwelzijn, flexitariërs eten vaak bewust en houden daarom geld over voor een stukje diervriendelijk vlees.
  • Voedselzekerheid, voor de productie van vleesvervangers is wel vier keer minder landbouwgrond nodig dan voor de productie van vlees
  • Milieu, door samen wat minder vlees te eten, werken flexitariërs aan een schonere wereld.


Op weg naar een duurzame gezonde wereld

Als we met z’n allen minder vlees eten, stoten we minder CO2 uit, verspillen we minder water en wordt onze impact op de natuur kleiner. 

Natuur & Milieu wil duurzaam leven leuker maken Daarom introduceerde Natuur & Milieu het begrip flexitariër en geven we iedereen die flexitariër wil worden een steuntje in de rug. Doe jij ook mee? Ga nu naar flexitarier.nl en lees meer.

Deze campagne is initiatief van Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt door Nationale Postcode Loterij.

Koken met kant-en-klare vleesvervangers

Wil je snel een gezonde maaltijd zonder vlees op tafel? Dan zijn kant-en-klare vleesvervangers een uitkomst. Zo zijn er vegetarische burgers, kipstukjes, hamburgers, gehaktballen, worstjes... kortom, allerlei producten die heel gemakkelijk en snel in te passen zijn in je bestaande recepten.

Kant-en-klare vleesvervangers worden gemaakt van plantaardige producten, zoals sojabonen, de peulvrucht lupine, zuivel, granen en paddestoelachtigen. Hierdoor heeft het eten van vleesvervangers in plaats van vlees een veel kleinere impact op onze leefomgeving. 

Goed om te weten
Veel vleesvervangers worden niet lekkerder als je ze even lang en heet bakt als vlees. De meeste worden het smeuigst als je ze op laag vuur bereidt. Lees daarom van tevoren goed de instructies op de verpakking.

Wil je meer inspiratie? Download dan ook het gratis E-book van Natuur & Milieu! Boordevol heerlijke recepten van onder andere Pierre Wind, ambassadeur van Natuur & Milieu! Klik hier voor het E-book! 

 

Win een krat vol met verse streekproducten

Heel erg bedankt voor de mooie foto's die er zijn opgestuurd! Wij zijn altijd opzoek naar mooie foto's dus blijf deze vooral opsturen.

Streekkrat

Streekmolen levert kratten aan huis met lekkere, verse streekproducten uit de regio. Elke twee weken wordt er een krat thuis bezorgd met de lekkerste, biologische seizoensgroenten, fruit, vlees en ambachtelijk gebakken brood uit de streek. Kijk eens op www.streekmolen.nl

MonChou feestdagen actie

Tijdens de feestdagen heeft Thuisgekookt samen met MonChou een actie gehouden rondom de overheerlijke dagen. De december maand is een tijd van eten, samenzijn en delen, dat past perfect bij Thuisgekookt.nl! Voor elke maaltijd die gedeeld werd doneerde MonChou 1 euro aan de Thuisgekookt App. In totaal heeft MonChou 485 euro gedoneerd!

 

 

 

De Week van de Spruit

Van 26 november tot een met 2 december is door Verse Oogst (www.verseoogst.nl) en Thuisgekookt de Week van de Spruit gehouden. In deze week werden koks op Thuisgekookt uitgedaagd om een verrukkelijke maaltijd klaar te maken met deze kleine, groene kooltjes.

Op 4 december zijn  thuiskok StefanR en Lekkers van Thuis-Johanneke bekroond tot de spruitenkok en kokkin van Thuisgekookt omdat bij hun de meeste maaltijden zijn afgehaald. Gefeliciteerd!

Thuiskoks op bezoek bij spruitentelers Jan en Ronald Herbert

Twee thuiskoks van Thuisgekookt, Jos en Stefan, waren onlangs op bezoek bij spruitentelers Jan en Ronald Herbert. In de nieuwe Verse Oogst op Locatie vertelt Ronald meer over de teelt en de verschillende smaken spruiten. De thuiskoks maken in het filmpje uiteraard zelf ook een heerlijk spruitengerecht klaar. Deze keer geïnspireerd door de Indische keuken.

Stefan: “Het was een leerzame en gezellige dag. Wat wordt er met passie over spruiten gepraat daar en wat waren de Abbekes lekker!”

Jos: “Ik wist niet dat er zoveel soorten spruitjes met verschillende smaken zijn, met dank aan het enthousiasme en de liefde van Jan voor zijn product!”

Thuisgekookt is een stichting zonder winstoogmerk, maar we maken wel kosten om de website te onderhouden en verbeteren. Met dit soort gesponsorde acties kunnen we een deel van die kosten dekken en de website voor gebruikers gratis houden. Tegelijk hopen we dat de acties voor jullie ook een verrijking zijn op Thuisgekookt. Al onze acties zijn natuurlijk vrijwillig en je bent niet verplicht om mee te doen!

 

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag is een groot succes geweest. Veel koks hebben een Wereldmaaltijd aangeboden. Van Maissoep, Quinoasalade en Wortelmuffins tot Groenten-rijst en een toetje met crumble.

Bekijk hier het filmpje nog eens terug