Een maaltijd betalen bij Thuisgekookt

Online betalen | Thuisafgehaald

Sinds kort betaal je alle losse maaltijden voor een specifieke datum via jouw online betaalomgeving. 

De voordelen van het online betalen

 • Geen gehannes meer met contant geld bij de deur en meer focus op de ontmoeting!
 • Op een veilige manier, in een veilige omgeving je maaltijd betalen.
 • Maaltijden worden automatisch na bestelling geaccepteerd. Thuiskoks hoeven dit niet meer zelf te doen en afhalers weten meteen zeker dat ze de maaltijden kunnen gaan ophalen.
 • Als thuiskok heeft het geen financiële gevolgen meer als een afhaler een afspraak vergeet.
 • Als thuiskok kun je je geld al binnen hebben voordat je het hoeft uit te geven! 

Zo werkt online betalen van een losse maaltijd voor een afhaler

 1. Selecteer een lekkere maaltijd.
 2. Betaal via iDeal via jouw online bankomgeving aan Thuisgekookt (Stichting Social and Green Innovation) of gebruik de U-Pas.
 3. Dit bedrag wordt, min 10% commissie, uitbetaald aan de thuiskok.
 4. De bestelling is na betaling direct definitief en kan niet meer geannuleerd of gewijzigd worden!
 5. In jouw dashboard, onder het kopje saldo, vind je je betalingsoverzicht.

Een maaltijd zoeken

Zo werkt online betalen van een losse maaltijd voor thuiskoks

 1. De afhaler betaalt de maaltijd via zijn of haar online bankomgeving via iDeal of de U-Pas aan Thuisgekookt.
 2. De bestelling wordt na betaling automatisch geaccepteerd! Dit hoef je als kok dus niet te doen.
 3. De bestelling is nu definitief en kan niet meer geannuleerd of gewijzigd worden.
 4. In jouw dashboard, onder het kopje ‘saldo’, vind je je betalingsoverzicht.
 5. Bereid je maaltijd voor. Er hoeft nu niet meer afgerekend te worden bij het afhaalmoment!
 6. Is de afhaler de afspraak vergeten? Dan heeft dit geen financiële gevolgen voor jou.

Uitbetaling voor de kok

Wij betalen iedere donderdag alle betalingen uit, die vanaf de uitbetaling op de donderdag ervoor zijn binnengekomen, min 10% commissie. Het kan dus zijn dat je de betaling al binnen hebt voordat je hebt gekookt. Ideaal als je zelf even wat krap zit, want zo hoef je het niet voor te schieten!

De Thuisgekookt bijdrage

De Thuisgekookt bijdrage was 10%, met een maximum van 25 cent. We merken echter dat de kosten voor de website te hoog zijn om te kunnen compenseren met de huidige bijdragen van de maaltijden. Hiernaast hebben we meer budget nodig om Thuisgekookt de bekendheid te geven die het verdient en zo meer maaltijden te kunnen delen. De bijdrage blijft daarom 10%, maar de maximum bijdrage vervalt. 

Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk. Dus we zullen alle inkomsten altijd inzetten om thuiskoks en afhalers te helpen!

Ik heb geen online bankieren. Wat nu?

Wij willen graag dat iedereen mee kan doen. Een optie is om iemand in jouw omgeving om hulp te vragen om vanuit zijn/haar online betaalomgeving te betalen. Is dit geen mogelijkheid? Bel dan even naar ons op 06-83447197, dan bespreken we de opties.

Online betalen van een abonnement

 1. De thuiskok ontvangt van een afhaler een verzoek voor een abonnement;
 2. De thuiskok verstuurt een reactie op het verzoek en heeft hierbij ook nog de mogelijkheid om het abonnement aan te passen als dat nodig is;
 3. Zodra de afhaler akkoord gaat met het voorstel en de reactie van de kok, betaalt de afhaler een borg. De borg wordt ingehouden om de thuiskoks te verzekeren van de maaltijd bijdrages;
 4. De borg wordt betaald met iDeal. Via deze betaling kun je ook gelijk akkoord geven voor de automatische incasso voor de betalingen. 
 5. Op de eerste dag van de nieuwe maand wordt het bedrag voor de maaltijden die hij/zij heeft ontvangen automatisch afgeschreven bij de afhaler;
 6. De kok ontvangt elke donderdag het bedrag voor de gedeelde maaltijden van de afgelopen week op zijn of haar rekening;
 7. Als het abonnement stopt ontvangt de afhaler de borg terug op zijn rekening;

Abonnement bij een thuiskok

Online betalen en een uitkering?

Uitkeringsinstanties krijgen pas je bankgegevens als zij een onderzoek instellen, eerder is dit niet mogelijk. Als er een onderzoek wordt ingesteld, zijn wij op dit moment ook al verplicht om het precieze aantal gedeelde maaltijden door te geven. Het online betalen geeft hen niet meer informatie dan dat ze voorheen al kregen. Alhoewel het misschien anders voelt, verandert er eigenlijk niets*.

Mocht je problemen hebben of krijgen met een uitkeringsinstantie, dan mag je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag.

*We hebben al vele voorbeelden waarin gezegd wordt dat de bedragen via Thuisgekookt voor 90% NIET als bijverdiensten worden gerekend, maar als onkostenvergoeding. Als je volgens deze voorbeelden met de verdiensten voor je gedeelde maaltijden onder de € 1700 per maand blijft (gemiddeld dus ruim 400 maaltijden per maand!) en onder de € 17.000 per jaar, is er niets aan de hand. Wij zoeken graag samen met jou uit of dit in jouw situatie ook geldt.

Nu ook betalen met minimapassen (in eerste instantie met de U-Pas)

Bij Thuisgekookt vinden wij het heel belangrijk dat iedereen mee kan doen, dus ook als je het financieel wat zwaarder hebt. Onze thuiskoks rekenen al een lage prijs, maar voor sommigen is dat bedrag nog steeds te hoog. Wij zijn al enige tijd op zoek naar een manier om deze groep hierin tegemoet te komen. Door het online betalen kunnen we vanaf nu alle minimapassen direct aansluiten op ons betaalsysteem!

Per 1 november 2018 zijn we gestart we met de U-Pas in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. In februari voegen we hier de Stadspas in Amsterdam aan toe. Wij hopen in de eerste helft van 2019 ook de Rotterdampas en de Ooievaarspas in Den Haag aan te sluiten, hierover zijn we druk in gesprek. Daarna hopen we natuurlijk zo snel mogelijk alle andere minimapassen aan te kunnen sluiten. Goed om te weten: Een thuiskok merkt er niets van als je met een minimapas betaalt. Hij of zij krijgt de bestelling op dezelfde manier binnen als ieder andere bestelling, met hetzelfde bedrag. Op deze manier doen we allemaal op dezelfde manier mee, en daar houden we van!

Een maaltijd zoeken