Food Events op Thuisgekookt

Op Thuisgekookt kun je maaltijden delen met elkaar, maar je kunt ook meedoen aan Food Events rond het delen van eten in jouw buurt. Een workshop sushi maken van een Japanse buurtgenoot, een tapaswandeling door de wijk of een aanschuiftafel met een aantal buren…
Doe mee en leer zo nieuwe gerechten en je buurtgenoten kennen. 

Meedoen
Ga hier naar de Food Events-pagina, kijk wat voor leuke events er zijn. Wanneer er een nieuw Food Event bij jou in de buurt is aangemaakt, krijg je hier een email over. Wil je meedoen? Druk op ‘doe mee’! Je ziet dan wie de organisator is en je kunt berichtjes uitwisselen met andere deelnemers. 

Zelf een Food Event organiseren
We nodigen iedereen van harte uit een Food Event aan te maken. Maar let wel op :

 • Heeft jouw Food Event te maken met het delen van eten?
 • Is je Food Event gericht op het bij elkaar brengen van mensen?
 • Is het geen commercieel Food Event? De kostprijs berekenen mag natuurlijk wel! Eerdere kookworkshops kostten bijvoorbeeld tussen de vijf en tien euro per persoon.
 • Ben je een kok of afhaler?

Als je alle bovenstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, kun je een Food Event toevoegen.

Als je als (commerciële) organisatie een Food Event wil aanmaken gelden er andere criteria. Neem hiervoor contact op met Marieke

Hoe werkt dat, zelf een Food Event organiseren? 
Hier leggen we kort uit hoe je een Food Event kunt aanmaken:

 1. Als je zelf een Food Event aan wil maken klik je op 'Food Event toevoegen' op de Food Event-pagina. Let op! Hiervoor moet je aangemeld zijn bij Thuisgekookt.
 2. Kies een leuke sprekende titel en vul een duidelijke omschrijving van het Food Event in.
 3. Kies een geschikte afbeelding waar jij de rechten over hebt. Als je zelf geen leuke foto hebt kun je er eventueel eentje van ons gebruiken. Klik hier voor de galerij.
 4. Geef aan bij hoeveel deelnemers het Food Event doorgaat en wat het maximum aantal deelnemers is.
 5. De meeste evenementen op Thuisgekookt zijn gratis. Mocht dit voor jouw Food Event niet gelden, let er dan op dat je de kostprijs berekend en geen commerciele prijzen. 
 6. Kies een start- en einddatum voor je Food Event. Let op: Wij raden je aan om je event ongeveer 2 weken van tevoren aan te maken. Wij van Thuisgekookt lopen namelijk ieder nieuw Food Event langs en zorgen er vervolgens voor dat de mailtjes worden verstuurd. 
 7. Vul duidelijk in waar je Food Event is. Als je je eigen adres invult, is jouw adres het puntje en kun je bij straal de afstand aangeven tot waar het bereik van de e-mail voor jou aangemaakte evenement komt. Je eigen adres is niet voor iedereen zichtbaar, maar wordt alleen verstrekt wanneer mensen zich aanmelden. Als je een externe locatie hebt, kun je dat invullen bij exact adres opgeven óf bij locatie opgeven op kaart
 8. Werken er andere partijen mee aan de door jouw georganiseerde Food Event? Dan kun je foto’s plaatsen van logo’s onder het kopje sponsoren.
 9. Nadat je alles over het event hebt ingevuld, kun je de mail opstellen die naar de mensen in de buurt gestuurd wordt. Zorg ervoor dat het zo persoonlijk en aantrekkelijk mogelijk omschreven is zodat de kans op aanmeldingen groter wordt!
 10. Wanneer het Food Events ingevuld is, wordt deze door ons bevestigd. Je ontvangt hier een mail over.
 11. Als het Food Events door ons is goedgekeurd, krijgt iedereen binnen de door jou aangegeven straal de door jouw opgezette email en ben jij de organisator van dat evenement. Mensen  kunnen zich dan aanmelden door op ‘doe mee’ te klikken. Om mee te kunnen doen moet je wel lid zijn van Thuisgekookt, maar het evenement is zichtbaar voor iedereen dus je kunt hem ook verspreiden in je eigen netwerk.

Als je Food Event eenmaal is aangemaakt, en de uitnodigingen verstuurd, zijn er nog een paar punten waar je op moet letten: 

 1. Alle deelnemers kunnen berichtjes plaatsen. Als organisator worden jouw berichten duidelijk gemarkeerd en je kunt deze met één druk op de knop per email naar alle deelnemers versturen. Bijvoorbeeld als er iets belangrijks wijzigt in het evenement.
 2. Als organisator krijg je ook toegang tot de contactgegevens van alle deelnemers, dus kun je ze ook persoonlijk benaderen als dat nodig is. Je vindt die door te klikken op 'bekijk alles' naast deelnemers.
 3. We verwachten van jou als organisator dat je de aanmeldingen en berichtjes van deelnemers in de gaten houdt en reageert bij vragen. Let op: Je krijgt geen bericht als er nieuwe aanmeldingen of berichtjes zijn, dus je moet zelf regelmatig kijken op de website.
 4. Als het Food Event geweest is, krijg je een mailtje met de vraag of je een kort verslagje als terugkoppeling over de activiteit wil schrijven, je kunt ook foto’s bij het verslagje voegen. Het is leuk voor alle deelnemers om de terugkoppeling te lezen en foto’s terug te zien.

Kom je er niet uit? Mail gerust naar info@Thuisgekookt.nl!

Als je een Food Event organiseert kun je gratis promotiemateriaal opvragen bij Thuisgekookt. Zo kun je leuke posters voor je raam ophangen of ballonnen in het huis. Dit doe je door een email te sturen, wij sturen het materiaal dan naar je op.

Voorbeelden van leuke Food Events
Wil je heel graag zelf een Food Event organiseren, maar weet je niet wat voor een? Er zijn al wat leuke events georganiseerd! Klik hier om inspiratie op te doen! Om je vast op weg te helpen hebben we wat draaiboekjes gemaakt voor een aantal Food Events.

Gemeente of woningbouwvereniging
Wil je met Thuisgekookt Food Events organiseren in jouw gemeente? Dan kunt je contact opnemen met Jan Thij Bakker voor de mogelijkheden.