De landelijke Fairtrade Week van 26 oktober t/m 3 november

Fairtrade Week

Stichting Max Havelaar organiseert van 26 oktober t/m 3 november de nationale Fairtrade Week. Doe je mee? Door 1x per dag fairtrade te eten, maak je al een verschil. Je kent vast wel koffie, thee of chocolade met het Fairtrade keurmerk van Max Havelaar. Maar ken je ook de rijst uit India, de ananas uit Thailand of de peper-grinder uit Zuid-Afrika? Kortom, genoeg inspiratie om te verwerken in een mooi gerecht voor de komende week.

Een heerlijke shopper en een badge?

Tijdens de Fairtrade Week kan je een fairtrade badge verdienen door op de 'doe mee'-button te klikken én daarnaast een fairtrade ingrediënt in je maaltijd te verwerken of een maaltijd met een fairtrade product erin af te halen. Koks: Voeg dan wel even fairtrade toe in de titel van je gerecht! Onder de deelnemers verloten we per dag (dus 9 keer!) een Fair Trade Original shopper met de heerlijke producten die hiernaast afgebeeld zijn. Voor nog meer kookinspiratie met fairtrade producten en je welkom op fairtrade.nl/recepten.

Let op! De 'doe mee'-button is alleen zichtbaar als je bent aangemeld. Heb je nog geen Thuisafgehaald-account? Schrijf je dan snel in middels 'Direct aanmelden'.

 Waar te koop?

Fairtrade producten zijn onder andere te koop in supermarkten, Wereldwinkels en WAAR. Iedere winkel heeft een ander aanbod; voor een breed culinair pakket in één schap kun je goed terecht in de Wereldwinkel. Kijk tijdens de Fairtrade Week voor aanbiedingen in je supermarkt, wereld of WAAR winkel.

Fair Trade Original: nieuwe vriend

Sinds kort is Fair Trade Original vriend van Thuisafgehaald. Dit fairtrade merk levert ingrediënten uit de hele wereld voor een h’eerlijke maaltijd bij jou in de buurt. Fair Trade Original (sinds 1959) helpt boeren bij hun duurzame productie van rijst, ananas, kokosnoten en nog veel meer. En wil jou motiveren om mee te koken & eten met de Fairtrade Week. Extra aanmoediging: veel eerlijke producten zijn deze week prettig geprijsd.

Verslag

De Faitrade week was een succes! Heel veel van jullie hebben h'eerlijke maaltijden met Fair Trade ingrediënten aangeboden en leuke tips gegeven! De winnaars van de Fair Trade shopper zijn ondertussen gemaild! 

ft ananas ekotip 2. Kokosmelk Fair Trade Originaltip 4. Aroma Koffietip 5. Bananen Fair Tradetip 6. Basmati Fair Trade Original
Deel dit Food Event

Berichten

 • Verrassend: cacao in een gerecht met kip is een heerlijke combinatie!! Dit was de laatste tip van de Fairtrade week. De negen winnaars van de Fair Trade shopper zijn op de hoogte gesteld! Wij hopen dat jullie nog veel met Fair Trade ingrediënten zullen koken :)

  Thuisgekookt.nl op
 • DSCN0202

  Op 29 oktober heb ik een heerlijke, goed gelukte, Fairtrade chocoladebananentaart gemaakt. Ik kook altijd (thuis en voor de afhalers) met biologische en zoveel mogelijk streek - en seizoensgebonden producten. Puur en eerlijk.

  Kokenderwijs op
 • Pompoenen 2012

  30 okt FairTrade chili con carne gemaakt.

  Fam de Waal op
 • De een-na-laatste tip van de #Fairtradeweek gaat over koffie!! Met een sjalotje, wat room en een half kopje gezette koffie maak je van je braadvet een heerlijke jus! Smul smakelijk!

  Thuisgekookt.nl op
 • Tip van vandaag! :)
  Gebruik kokosmelk om cake te maken! Deze thuiskok doet het http://goo.gl/tGWCkn

  Thuisgekookt.nl op
 • Hi Chapa,

  Wij hebben jouw vraag doorgestuurd naar Max Havelaar! Zodra wij antwoord hebben, hoor jij het als eerste! :)

  Groetjes
  Thuisafgehaald

  Thuisgekookt.nl op
 • 20151109 124011

  Een biologisch product of een fair trade product, ik kom er niet uit en kies de ene keer voor het ene keurmerk en de andere keer voor het andere; beide keurmerken op één product zijn natuurlijk het beste. Ik heb begrepen dat het voeren van een keurmerk geld kost en dat daarom nogal wat 'boeren' afzien van het voeren van beide keurmerken. Kan hier niet iets aan gedaan worden.

  chapa op
 • Honing: Met een halve liter volle yoghurt en 140 gr honing maak je heerlijk ijs!

  Thuisgekookt.nl op
 • keeks keuken

  Morgen een soepje heerlijk hollands boeren groentesoepje met ballen. De ballen worden o.a. gekruid met de Fairtade kruiden, gebakken in Fairtrade olie. Eet je mee?
  Wij koken vooral met Biologische of Fairtrade producten.

  Keek op
 • Jeanne Vijlbrief

  Voor vandaag: Haas met daarin verwerkt fairtrade chocolade
  ik kook eigenlijk altijd met fairtrade producten, Eko/Biologisch..

  http://www.thuisafgehaald.nl/profiel/item19#aanbod

  Chez Jeanne op
 • Foto soep

  Zaterdag heerlijke boboti met fairtrade rijst. Eten zonder vervelende bijsmaak. Mooie actie!

  Pasta Petra op
 • Franse pannenkoekjes vul je met een kaassaus van een goede gruyere en een scheut mooie witte wijn. Wat losse kaas erover en even onder de grill! Hmmmm, lekker!!!

  Thuisgekookt.nl op
 • Voor mijn "heksentoetje" gebruik ik Fairtrade sinaasappelsap. En op verzoek maak ik dat ook graag voor anderen klaar!

  Smakelijke maaltijd op
 • Gebruik ananasschijven op sap om een gerecht wat zoeter en tegelijkertijd frisser te maken. Kijk eens hier http://maxhavelaar.nl/fairtradeweek/ naar wat de aanbiedingen zijn tijdens de Fairtradeweek!

  Thuisgekookt.nl op
 • ARumahmakan

  Geweldig! Fried (fairtrade)Rice Singapore style (Nasi Goreng Singapura ) en Sweet Sour& Spicy kip(Chicken 3flavors) met (fairtrade)ananas! @ d'Residential Kitchen by residential chef Nashie :)

  Baguslicious_byResKtchn op

Over het Food Event

Wanneer Datum -
Deelnemers Datum 114 (minimaal 1 / maximaal 20000)
Locatie Locatie Nederland

Organisator

Thuisgekookt.nl

Dit Food Event wordt door Thuisgekookt georganiseerd.

Like Thuisgekookt

13813Koks

39565Afhalers

91641Gerechten

213006Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde