Deel jouw wereldhapjes op 29 mei met je buurtgenoten op het Mercatorplein!

Een oproep aan alle Thuiskoks, maar in het bijzonder aan de koks uit Amsterdam West: kook je lekkerste wereldhapjes kom op 29 mei a.s. naar het Mercatorplein om ze te delen met je buren!

Wat is er dan te doen
om 20.30 uur
wordt de wereld opera De Thuiskomst van Odysseus daar uitgevoerd. Het is een opera die met en door de buurtbewoners is gemaakt, en wordt uitgevoerd door o.a. Het Amsterdams Andalusisch Ensemble, het Baarsjes koor en Samira Dainan. Moeilijk uit te leggen wat ze precies gaan doen, dus klik vooral even op de link: https://vimeo.com/115168196

De artistiek leider van het World Opera Lab zei zelf in een interview dat ze hoopte dat iedereen hapjes mee zou nemen en die lekker met elkaar zou gaan delen.

Dat vond ik zo leuk dat ik deze oproep besloot te plaatsen. Wat hoort er meer bij reizen en thuiskomen dan eten? Ik neem zelf altijd ideeën mee naar huis… Het hoort ook heel erg bij muziektheater uit andere culturen om gewoon lekker te eten onder de muziek.

Wat je gaat koken is helemaal aan jou
de wereld is nu een stuk groter dan in de tijd van Odysseus, dus alles mag!

De toegang is gratis, dus waar wacht je op? Ook als je er niet aan denkt om je in te schrijven ben je van harte welkom, vrijheid blijheid!

Omdat het zo’n multi-cultureel gebeuren is, is de kans groot dat je hele andere buren leert kennen (die Thuisafgehaald nog helemaal niet weten te vinden), zalige dingen gaat proeven en wie weet wel recepten uit gaat wisselen!

Krijg je visioenen van opgedofte mensen en rood pluche bij het woord opera? Niet doen! Dit is weliswaar deels gebaseerd op een opera van Monteverdi, maar het is een echte Amsterdams West Odyssee geworden. Het wordt een openlucht feestje met alle smaken en culturen, Arabische en Turkse muziek, en wie weet dans je op het eind wel gewoon lekker mee.

Ik hoop zoveel mogelijk mede-koks daar te zien! :)

Kom jij met je hapjes naar het Mercatorplein 29 mei? Meld je aan via de gele 'doe mee' knop. 
Zo zie je meteen welke buurtgenoten er nog meer aanwezig zijn en kun je eventueel vragen stellen aan de organisator. 

Deel dit Food Event

Deelnemers (0)

Berichten

Er zijn nog geen berichten geplaatst.

Over het Food Event

Wanneer Datum - Inschrijven tot
Deelnemers Datum 0 (minimaal 1 / maximaal 1000)
Prijs 0
Locatie Locatie Mercatorplein

Organisator

cotton candy
Veganne

Kok

Like Thuisgekookt

13819Koks

39576Afhalers

91662Gerechten

213031Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde