Week van het Duurzaam Varkensvlees 15 oktober t/m 22 oktober

 

Vandaag start de Thuisafgehaald week van het Duurzaam Varkensvlees!

Afgelopen vrijdag lanceerden wij nog de vegetarische functie op onze site. Maar laten wij ook onze carnivoren niet vergeten :) Wij dagen jullie deze week uit een maaltijd aan te bieden met duurzaam varkensvlees!

Doe mee en verdien een badge en zet in de omschrijving van je maaltijd dat je met duurzaam varkensvlees kookt. Wat is duurzaam varkensvlees eigenlijk? Bekijk hier het filmpje.

Onder de deelnemers van de Week van het Duurzaam Varkensvlees verloten wij een Worstworkshop welke op 9 november plaatsvindt in Oudewater. De workshop wordt georganiseerd door Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). KDV heeft als doel op een duurzame, verantwoorde manier varkens te houden. Dit is dus beter voor het milieu en voor het varken.

Verslag

Aankomende zaterdag is de worstworkshop voor de deelnemers van de Week van het Duurzaam Varkensvlees! We zijn heel erg benieuwd naar de foto's en het filmpje! Wordt vervolgd :)

Deel dit Food Event

Berichten

 • keeks keuken

  Eigenlijk wordt varkensvlees niet veel gebruikt in onze keuken, behalve bijvoorbeeld bij spek, zoals we bij de stamppotjes vaak gebruiken.
  Als er varkensvlees gegeten wordt, dan is het zeer zeker duurzaam, verantwoord en het liefst Biologisch.

  Keek op
 • Caroline kookt 3

  Oh dat vergat ik nog, ik koop altijd LIvar varkensproducten uit Limburg. Dat zijn klooster varkens

  http://www.livar.nl/

  Ze hebben zelfs bloedworst en balkenbrei voor de liefhebber :)

  Caroline Kookt! op
 • Caroline kookt 3

  Ja, dat heb ik ook. Ik heb ook meegedaan maar zie geen badge verschijnen...

  Caroline Kookt! op
 • naamlogo

  Vreemd, steeds als ik ergens aan meedoe met een actie, meld ik dat ook netjes bij mijn maaltijden, maar de badges komen er niet automatisch op... Is er iets veranderd?

  Eten wat de pot schaft! op
 • Wow, we krijgen zelfs al tips voor de Kerst! :) Hier nog één: Het bereiden van rollade in de oven heeft als voordeel dat de temperatuur goed te regelen is en dat je er nauwelijks naar om hoeft te kijken. Helemaal doorbakken kan, maar hoeft niet. Rosé is ook goed én erg lekker!

  Thuisgekookt.nl op
 • nasi rames

  Maandag bij ons heerlijk malse BABI KETJAP van Duurzaam varkensvlees met witte rijst en diverse gewokte groenten!

  TOKO MARLOEN op
 • Caroline kookt 3

  Ik koop altijd lievar varkensvlees bij de slager in Dodrecht : http://www.livar.nl/ Deze varkens scharrelen op een Limburgs klooster en hebben een prima leven.
  De smaak ik ook heerlijk. Goed idee om er zuurkoolschotel of een bietjesstampot met hamschijf ( lekker lang laten pruttelen met een uitje en tomaat in de oven) van te maken. Ik heb voor komende week al gerechten op de site staan maar wellicht kan er nog wel eentje bij :)

  Caroline Kookt! op
 • MG 1346 klein-formaat vierkant

  leuk! komende week dus niet de week voor het varken ;) wel de week voor de stamppotten

  bundy op
 • Leuk weetje: Juist door het vetrandje blijft vlees sappig en pittg van smaak. Verwijder het, als je liever vlees zonder vetrandje eet, daarom pas na het bakken :)

  Thuisgekookt.nl op
 • S4039377

  A.s. maandag staat er op mijn lijstje: preistamppot met daarbij een heerlijk balletje gehakt van duurzaam varkensvlees. Uiteraard is het hele gerecht zeer verantwoord.

  Smakelijk eten ! op
 • Tip van vandaag: Het vlees van een varkenshaas loopt schuin toe. Om het haasje gelijkmatig gaar te laten worden, sla je het dunne gedeelte terug en zet je het vast met een prikker of bind je het vast met een touwtje. Het bakken duurt niet langer dan 10-12 minuutjes! Succes!

  Thuisgekookt.nl op
 • image

  leuk al die activiteiten - inspirerend! Ga ik zuurkool koken - ambachtelijk en op Duitse manier met spekjes, uien en apples - alles biologisch. Daarbij da worstjes van berkshire-varkens, die koop ik op de biologische markt op de Haarlemmerplein in Amsterdam van de Berkshire-Butcher. En dan nog een romig aardappel puree van biologische aardappelen, dan is niet alleen het varkensvlees duurzaam - maar het hele gerecht :-) (en lekker ook)

  Gabi op
 • keuken

  Een echte favoriet bij ons thuis is duurzaam varkensvlees! Een goed stuk Iberico (spaans duurzaam varkensvlees)voor in de grillpan, bakken op het vet; heerlijk en smaakvol. Met enige regelmaat eten we ook porc au grain (frans duurzaam varkensvlees). Heel gezond en lekker!

  AltijdAnders op
 • Wat een leuke reacties al van jullie! Tip van de dag: Varkensfricandeau is een goed voorbeeld van een stuk mager vlees dat op verschillende manieren bereid kan worden. In blokjes of dunne repen gesneden gaat het heel snel in de wok! Hebben jullie ook tips? Plaats ze hier of stuur ze naar info@thuisafgehaald.nl

  Thuisgekookt.nl op
 • IMG-20170529-WA0040

  Ik bereid de laatste tijd niet zo vaak varkensvlees, omdat de mensen voorzichtig zijn. maar als ik een verzoek krijg bereid ik duurzaam varkensvlees. Is wat duurde, maar dan weet ik zeker dat er niet mee geknoeid is.

  Zelfstandig kokkie op

Over het Food Event

Wanneer Datum -
Deelnemers Datum 40 (minimaal 1 / maximaal 20000)
Locatie Locatie Nederland

Organisator

Thuisgekookt.nl

Dit Food Event wordt door Thuisgekookt georganiseerd.

Like Thuisgekookt

13510Koks

38766Afhalers

90475Gerechten

210284Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde