Het bleek een schot in de roos!

Vijf jaar geleden startte Catherine (88) met het afhalen van maaltijden via Thuisgekookt. Het bleek een schot in de roos, zeker sinds Catherine kampt met het vermoeidheidssyndroom en zelf koken niet meer lukt. Omdat ze dol is op lekker eten – ze runde maar liefst achttien jaar lang een restaurant in Zweden – is ze ontzettend blij met de lekkere en bijzondere maaltijden die ze wekelijks via Thuisgekookt nuttigt. Doordat Catherine vaak vergeet te eten betekent een verse, met liefde bereidde maaltijd veel voor haar. ‘De thuiskoks zorgen er niet alleen voor dat ik eet maar ook voor de gezelligheid.’ Eten laten bezorgen vindt ze nog te bezwaarlijk, dus staat ze twee keer per week zelf bij haar thuiskoks op de stoep.

In de vijf jaar die Catherine inmiddels bij de Thuisgekookt community aangesloten is heeft ze verschillende thuiskoks leren kennen. Jacqueline bijvoorbeeld, bij wie het delen van eten ‘een beetje uit de hand gelopen is’. Mensen blijven regelmatig hangen voor een wijntje en zijn net zo gek op de maaltijden als op ‘het hele sociale gebeuren eromheen’, aldus Jacqueline. ‘Een maaltijd afhalen bij Jacqueline was altijd een feestje’, herinnert Catherine zich en ook Jacqueline genoot van het delen. ‘Mensen ontmoeten elkaar omdat ze maaltijden afhalen. Het delen van eten verbroedert, verbindt’.

De afstand naar Jacqueline werd helaas te groot voor Catherine, maar gelukkig wist Thuisgekookt haar snel te koppelen aan een nieuwe thuiskok bij haar in de straat. Nathalie vindt het fijn om Catherine extra te verwennen met vis – haar lievelingsmaaltje – en kookt altijd te veel, zodat Catherine er twee keer van kan eten. Maar nog veel belangrijker: de twee hebben een hele goede klik. Zo levert ieder bezoek niet alleen een warme maaltijd op, maar ook altijd een glimlach op het gezicht van beide dames.