Kok van de maand april 2018

Kok van de maand april
Ton en Jos van profiel Swil uit 's-Gravenzande

Jos heeft samen met haar man Ton het koksprofiel en zij vertelt over hun Thuisafgehaald ervaringen.

1. Wat betekent koken voor jou?
Ton vindt het gewoon heerlijk om te koken, het is ontspanning voor hem en is altijd wel op zoek naar nieuwe recepten en aan het experimenteren met andere kruiden. Toen hij nog werkte was hij vaak in het buitenland, dan vroeg hij rustig aan de kok van het hotel of hij in de keuken mocht kijken hoe en wat ze allemaal bereidden. Wij hebben ook jaren achter de bar gestaan van de voetbalvereniging en dan verzon hij altijd wel iets lekkers, anders dan het gewone broodje kroket of broodje bal.

In de loop der jaren is hij steeds lekkerder gaan koken, mede door zijn lef met kruiden te experimenteren, zonde om daar meestal maar met z’n tweeën van te genieten. En toen kwam Marieke van Thuisafgehaald bij “De wereld draait door” ! Ik zei; dat is het, dan kunnen er meer van je kookkunsten genieten. In eerste instantie was Ton nogal sceptisch, al die vreemde lui over de vloer, maar het bleek een schot in de roos.

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?

Er zijn zoveel leuke ontmoetingen en momenten. Het is vooral heel gezellig en sociaal; er word niet alleen eten afgehaald, maar er is altijd wel een praatje met soms een wijntje en Ton heeft vaak wel iets extra’s wat nog  geproefd moet worden.

Een van de eerste ontmoetingen was met Helene, lerares en kunstenares. Zo’n eerste keer moet je toch even kennis maken, dus praatje, uiteindelijk wijntje erbij en het was zo gezellig, dat ze maar is aangeschoven aan tafel.


De afhalers zijn zo blij dat we zelfs kadootjes krijgen, zoals een fles wijn, doos tomaten of paprika’s en zelfs een heus kerstpakket.

Een van hen wilde zelfs een handtekeningenaktie op touw zetten als protest tegen onze lange vakantie van 3 maanden naar Spanje in de winter!

Drie jaar geleden hebben we na de vakantie een tapasavond gehouden met alle afhalers, zo leerden zij elkaar ook kennen.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Een topgerecht is het niet qua kookkunst, maar favoriet is toch wel de shoarma van kippendijenvlees, waarbij Ton zelf aïoli en een pittige saus maakt.

En een groot compliment is toch wel als er gezegd wordt; ik houd eigenlijk niet van spruiten en zuurkool, maar als jij het maakt zit ik te smullen.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Breng geregeld hier en daar ter sprake dat je kookt voor anderen via Thuisafgehaald, niet iedereen is bekend met dit fenomeen.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Haring, vooral als de nieuwe weer binnen is.

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
MariannaZ uit Venlo om de pollepel naar de andere kant van Nederland te brengen


Klik hier voor de thuiskoks van de andere maanden

Like Thuisgekookt

13684Koks

39221Afhalers

91043Gerechten

211921Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde