Jacqwess

Deze thuiskok kookt voor een buurtgenoot die extra hulp nodig heeft

me chef20160708 201616 detail

Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met mijn kat Gaston, maar voor één persoon koken of bakken is vaak niet heel interessant. Vandaar dat ik graag mijn maaltijden deel.
Alleen kan ik nu wegens persoonlijke omstandigheden niet regelmatig maaltijden aanbieden. Dat gaat wel weer komen, hopelijk vanaf februari 2010. Mocht je een speciaal verzoek hebben, dan kun je altijd vragen of ik daar op in kan gaan.
Wat kan ik je, normaal gesproken, bieden? Eigenlijk van alles: hoofdgerechten, soepen, (hartige) taarten en quiches, salades, maar ook op koekjes (en ander gebak) en toetjes ben ik dol (en op pannenkoeken in alle soorten en maten, crêpes, blini's, socca's, pancakes, noem maar op). En jams en chutneys zijn ook één van mijn hobby's.
Een principiële vegetariër ben ik niet, maar veel van mijn gerechten zijn toch vegetarisch, of anders heb ik er wel een vegetarische versie van. Vlees eet ik niet heel vaak (tegenwoordig), wel regelmatig vis. Al kan ik soms ineens ont-zet-tend veel zin hebben in een lamscouscous, bijvoorbeeld, of boeuf bourguignon, of gehaktballetjes. Oja, en ik maak alles zelf, pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. Eieren? Biologisch. Producten van kwaliteit, als het even kan van de plaatselijke middenstander (ik koop veel bij de Turk of op de markt, met name verse kruiden, voor zover die niet op mijn balkon staan). Specialiteiten? Ik heb lang in Parijs gewoond, dus Franse (streek-)gerechten liggen voor de hand, maar vanuit Frankrijk lopen er ook lijnen naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik ben dol op de recepten van (bijvoorbeeld) Claudia Rhoden of Yotam Ottolenghi. maar ook 'Californiërs' als Heidi Swanson of David Lebovitz zijn bronnen van inspiratie, en natuurlijk onze 'eigen' Karin Luijten en Yvette van Boven.
En daarnaast heb ik ook van mijn Canadese familie en Vietnamese vrienden het een en ander geleerd. Kortom...
Ik heb een paar 'gouwe ouwe' recepten, die ik jaar in, jaar uit et succes maak, maar ik experimenteer ook graag en probeer regelmatig recepten van gerenommeerde koks uit..
Om gezondheidsredenen heb ik heel lang vetarm moeten eten (en ik heb ook diabetes). Bij mij vind je dus geen speklappen of slagroomtaarten, sorry. Daarnaast heb ik een tijdlang voor familieleden natriumarm gekookt, en voor anderen glutenvrij of lactosevrij. Ik ben dus gewend met diëten om te gaan - en ben zeer matig met zout (maar dat kan er altijd bij, en het teveel kan er niet af!).

Laat het me dus weten als je speciale behoeften hebt. Ik kan ook wel standaardgerechten aanpassen.

Bedankjes

 • Heerlijk! Verfijnde combinatie van smaken met lekker frisse salade. Ik was van plan de helft te bewaren voor maar dat is niet gelukt !

  Marjo schreef op  over Hartige worteltaart met ricotta en feta

 • Het was smlullen!!. De kuku lekker gekruid, en heerlijk luchtig. En dan die echte veenbessen, de finishing touch. Ook de tabouleh met lekkere verse kruiden. En gort ipv couscous is een vondst. We hebben onze vingers erbij afgelikt!

  zwanehals schreef op  over Kruiden-'kuku' (eiergerecht) met Oosterse salade

 • Hoi Jacqueline. Beter laat dan nooit: het gerecht was heerlijk. De combinatie van hartig, een vleugje zoet en de kruiden was om te smullen. Zeker voor herhaling vatbaar. Wederom dank!

  AMSR schreef op  over Kruiden-'kuku' (eiergerecht) met Oosterse salade

 • Dag Jacqueline,
  Wat een byzondere smaken, ik vond het erg lekker en weer eens totaal anders.
  Dankjewel!

  nvl schreef op  over Kruiden-'kuku' (eiergerecht) met Oosterse salade

 • Het was een overheerlijke brunch op Tweede Paasdag! Allerlei vooral mediterane gerechten en aparte broodsoorten. We hebben genoten. We deden dit voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst!!
  Dank je wel Jacqueline!

  Bouffe schreef op  over Table d'hôte: Paasbrunch

 • Alles was weer even lekker. Vooral dat eigengebakken brood vond ik verrukkelijk. Bedankt Jacqueline voor en gezellige 2e paasdag.

  catherineAA schreef op  over Table d'hôte: Paasbrunch

 • foto kat

  Nieuw gerecht, moet je er zeker inhouden, was erg lekker.

  katinkah schreef op  over Kruiden-'kuku' (eiergerecht) met Oosterse salade

 • Ik vond het een feestelijk en heerlijk gerecht

  Hank schreef op  over Visfilet met tamarinde en verse kruiden

 • Heerlijk. De vis was lekker stevig!

  Elselot schreef op  over Visfilet met tamarinde en verse kruiden

 • Verrassend geurig en smakelijk

  Hank schreef op  over Garnalenpilaf uit Kerala

Afhaallocatie

Google Map

Rooseveltlaan, Amsterdam

Geverifieerde gebruiker

 • Gegevens gecheckt
 • Facebook gekoppeld
 • Tevreden afhalers

Statistieken

 • 562Maaltijden gedeeld
 • 19Volgers
 • 283Bedankjes ontvangen

Like Thuisgekookt

13501Koks

38755Afhalers

90457Gerechten

210240Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde