Jacqwess

Deze thuiskok kookt voor een buurtgenoot die extra hulp nodig heeft

me chef20160708 201616 detail

Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met mijn kat Gaston, maar voor één persoon koken of bakken is vaak niet heel interessant. Vandaar dat ik graag mijn maaltijden deel.
Wegens persoonlijke omstandigheden kon ik ruim een halfjaar niet regelmatig maaltijden aanbieden. Inmiddels ben ik weer begonnen. Welkom op mijn pagina en, hopelijk, binnenkort bij mij thuis (op gepaste afstand uiteraard).
Wat kan ik je bieden? Eigenlijk van alles: hoofdgerechten, soepen, (hartige) taarten en quiches, salades, maar ook op koekjes (en ander gebak) en toetjes ben ik dol (en op pannenkoeken in alle soorten en maten, crêpes, blini's, socca's, pancakes, noem maar op). En jams en chutneys zijn ook één van mijn hobby's.
Een principiële vegetariër ben ik niet, maar veel van mijn gerechten zijn toch vegetarisch, of anders heb ik er wel een vegetarische versie van. Vlees eet ik niet heel vaak (tegenwoordig), wel regelmatig vis. Al kan ik soms ineens ont-zet-tend veel zin hebben in een lamscouscous, bijvoorbeeld, of boeuf bourguignon, of gehaktballetjes. Oja, en ik maak alles zelf, pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. Eieren? Biologisch. Producten van kwaliteit, als het even kan van de plaatselijke middenstander (ik koop veel bij de Turkse winkel of op de markt, met name verse kruiden, voor zover die niet op mijn balkon staan). Specialiteiten? Ik heb lang in Parijs gewoond, dus Franse (streek-)gerechten liggen voor de hand, maar vanuit Frankrijk lopen er ook lijnen naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik ben dol op de recepten van (bijvoorbeeld) Claudia Rhoden of Yotam Ottolenghi. maar ook 'Californiërs' als Heidi Swanson of David Lebovitz zijn bronnen van inspiratie, en natuurlijk onze 'eigen' Karin Luijten en Yvette van Boven. En niet te vergeten de onuitputtelijke kookrubriek in de New York Times, die echt van alle markten thuis is.
Daarnaast heb ik ook van mijn Canadese familie en Vietnamese vrienden het een en ander geleerd. Kortom...
Ik heb een paar 'gouwe ouwe' recepten, die ik jaar in, jaar uit et succes maak, maar ik experimenteer ook graag en probeer regelmatig recepten van gerenommeerde koks uit..
Om gezondheidsredenen heb ik heel lang vetarm moeten eten (en ik heb ook diabetes). Bij mij vind je dus geen speklappen of slagroomtaarten, sorry. Daarnaast heb ik een tijdlang voor familieleden natriumarm gekookt, en voor anderen glutenvrij of lactosevrij. Ik ben dus gewend met diëten om te gaan - en ben zeer matig met zout (maar dat kan er altijd bij, en het teveel kan er niet af!).

Laat het me dus weten als je speciale behoeften hebt. Ik kan ook wel standaardgerechten aanpassen.

Bedankjes

 • Jacqwess je hebt jezelf weer overtroffen

  Hank schreef op  over Bourgondische Champignons

 • EC865015-01E8-45C3-A306-A21CA9E2A4A7

  Jaqueline wat heerlijk waren de champions! En de rijst was buiten gewoon lekker gekruid een voortreffelijk maaltijd dankjewel! Grtjs, Karen

  Smulpaap7 schreef op  over Bourgondische Champignons

 • Het was weer smullen vanavond!

  Hank schreef op  over Feestspruitjes

 • Dank je wel Jacqueline, ik heb er heerlijk van gegeren.

  Hugo Teun schreef op  over Feestspruitjes

 • Heel smaakvol met al je kruiden! Ik heb heerlijk gegeten!

  Annamarieke schreef op  over Adukibonenstoofpot

 • foto kat

  Nooit van Adukibonen gehoord maar meteen grote fan. Natuurlijk ook door andere ingrediënten. Lijkt me ook nog gezond maar dat vind ik altijd wat minder belangrijk.

  katinkah schreef op  over Adukibonenstoofpot

 • Het was weer ouderwets lekker

  Elselot schreef op  over Lamstajine met pruimedanten en amandelen

 • dit is echt een van mijn favoriete maaltijden en hij was verrukkelijk!! groetjes Ritha

  belladona schreef op  over Lamstajine met pruimedanten en amandelen

 • Heerlijke, voedzame soep. Die mag van mij vaker op het menu!

  Johanna18 schreef op  over Borsjt (vegetarisch)

 • De soep was heerlijk, heel smaakvol!

  Annamarieke schreef op  over Borsjt (vegetarisch)

Afhaallocatie

Google Map

Rooseveltlaan, Amsterdam

Geverifieerde gebruiker

 • Gegevens gecheckt
 • Facebook gekoppeld
 • Tevreden afhalers

Statistieken

 • 575Maaltijden gedeeld
 • 19Volgers
 • 290Bedankjes ontvangen

Like Thuisgekookt

13685Koks

39226Afhalers

91034Gerechten

211934Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde