Pannenkoeken - Table d'hôte

  • 1 / 1 Duim omhoog
20170910 131210

Vrijdag 2 februari was het weer Maria Lichtmis. La Chandeleur, in het Frans, en dat vind ik een veel mooiere naam. Op die dag eet men in Frankrijk en België (en vast ook wel elders) pannenkoeken. In welke vorm dan ook...
Net als vorig jaar, toen ik ook een pannenkoeken-table d’hôte organiseerde (kijk even onder de lokale food events), wil ik deze zuidelijke (of katholieke) traditie hier ook voortzetten. Elke gelegenheid om pannenkoeken te eten moet je tenslotte met beide handen aangrijpen... Het pannenkoekenfestijn vindt plaats(bij mij thuis) op zondag 4 februari, en dan op lunch/brunchtijd. Ik bak dan pannenkoeken in soorten en maten: van superdunne crêpes en socca’s (de kikkererwtenpannenkoekjes uit de streek rond Nice) tot Russische blini’s en Noord-Amerikaanse pancakes.
Er zal zoet (o.a. zelfgemaakte jam) en hartig beleg zijn, vegetarisch en niet-vegetarisch. Alles voor zover mogelijk home made, uiteraard. Fait maison. Ambachtelijk.
Er zal cider zijn (dat wordt in Frankrijk bij crêpes gedronken, al drinkt men in Bretagne ook ‘lait ribot’ = karnemelk) en andere dranken, er is uiteraard koffie en thee (toe), kortom, het wordt een volledige maaltijd en hopelijk net zo gezellig en geanimeerd als alle vorige Tables d’Hôte!
Normaal kondig ik dit aan in de rubriek Food Events, maar dat lukte even niet, dus nu maar zo. Er zijn nog een paar plaatsen... (en de prijs is voor de volledige maaltijd). Inloop 12:00 uur,aan tafel 12:30 (of daaromtrent).

Afhaalmomenten

Op dit moment biedt de kok deze maaltijd helaas niet aan. 

Deel dit gerecht

Bedankjes

  • Genoten heb ik want het een was nog lekkerder dan het ander.
    Bedankt Jacqueline.

    catherineAA schreef op  over Pannenkoeken - Table d'hôte

Afhaallocatie

Google Map

Rooseveltlaan, Amsterdam

De kok

me chef20160708 201616 detail

Jacqwess

Hallo, mijn naam is Jacqueline en - hoe raad je het? - koken is mijn grote hobby. Ik leef alleen met...

Statistieken
  • 575Maaltijden gedeeld
  • 19Volgers
  • 290Bedankjes ontvangen

Meer gerechten van deze kok ›

Like Thuisgekookt

13690Koks

39236Afhalers

91038Gerechten

211947Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde