Aanschuiftafel Indiaas

  FE460484-58C2-4BEA-8326-D175233BE497

  Houden jullie van Indiaas eten?
  Misschien is het jullie nog onbekend?
  Onbekend maakt onbemind...

  En daarom organiseer ik op ...
  Een aanschuiftafel Indiaas bij mij thuis.
  Op deze avond schuif je met andere gasten aan één tafel en kun je genieten van een heerlijke (veganistische) maaltijd in een verrassend gezelschap. (Ook voor mij als organisator altijd een verrassing)

  Ik wil via deze weg graag meer bekendheid geven aan mijn thuisafgehaald-maaltijden, aan plantaardig eten, maar te meer de gezelligheid bieden die ontbreekt als je alleen eet. Of bijvoorbeeld als de financiën een echt restaurantbezoek in de weg staan.

  Ik serveer een thali (zie onderaan voor uitleg) aan je en er zal een flinke kan water op tafel staan.
  De maaltijd sluiten we samen af met een kopje koffie of thee.
  Additionele drankjes schenk ik voor je in tegen een meerprijs van €1,- per glas.
  De maaltijd is volgens het "pay as you please"-principe. De richtprijs is 17,50 euro. Kortom, je betaalt mij wat je het waard vond, of wat je financieel missen kunt. Aan het eind van de avond staat er een bakje met wat wisselgeld bij de deur. Daarin kan je je financiële bijdrage kwijt. (Je hoeft dus ook niets uit te leggen).

  Ook al ben je nog noooooooooit bij “ons thuis” binnen geweest, voel je welkom! Kom rustig “achterom”.
  Voelt dat niet ok?
  Dan gewoon even aanbellen,
  doe ik de voordeur voor je open.
  Rond 18.00 vul ik de tafel met lekkers.
  Ik ben klein, maar knus behuisd.

  Kom je bij me eten? Gezellig! Geef je dan snel op, want ik heb dus maar beperkt de ruimte.

  De aanschuiftafel vind doorgang vanaf 3 personen.

  De Indiaase keuken wordt veel gebruikt gemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten en specerijen en verse kruiden die tot garam massala’s (aromatische mengsels) gemalen worden. Curry’s, tandoori met rijst, of met vers bro0d bijvoorbeeld. In heel veel indiaase restaurants kun je een thali bestellen. Dat is een complete maaltijd op een aluminium of stalen bord (thali) met verschillende kommetjes. Hierin wordt apart de rijst, groenten, pickles en yoghurt geserveerd. Dat zal ik ook doen deze avond. Ik heb de hand weten te leggen op 10 authentieke thali schalen, waarop ik het eten zal serveren.

  De verschillende godsdiensten in India (waarvan de belangrijkste het hindoeïsme en de islam zijn) hebben een grote invloed op de Indiase keuken. Aangezien veel hindoes helemaal geen vlees eten zijn verreweg de meeste Indiase gerechten vegetarisch. Bij mij veganistisch. Traditioneel eet men in India met de rechterhand. De linkerhand raakt het eten nooit aan en wordt als onrein beschouwd. Maar je krijgt ook gewoon bestek bij het eten. No worries.

  In de regel bestaat een Indiase maaltijd uit allerlei aparte gerechten, die tegelijk op tafel verschijnen. De eters nemen hiervan veel of weinig naar wens en in volgorde van eigen voorkeur. Er is meestal een keus aan groenteschotels, een of ander soort brood of rijst, yoghurt, een salade en een keur aan chutneys en tafelzuren. vooral met linzen en/of andere peulvruchten wordt veel gewerkt– en er komt altijd yoghurt aan te pas. Al verschillen kookstijlen, technieken en ingrediënten duidelijk per streek of religie, toch kan men stellen dat Indiase maaltijden altijd evenwichtig zijn in termen van kleur, smaak en bovenal substantie. Als bijvoorbeeld in een ‘natte’ saus wordt gekookt, zorgt de kok voor minstens één ‘droge’ groenteschotel als contrast.

  Afhaalmomenten

  Op dit moment biedt de kok deze maaltijd helaas niet aan. 

  Deel dit gerecht

  De kok

  image

  Rebelicious (kookt)

  Ik kook graag! Rock & Roll in de keuken !!
  Ik kook (h)eerlijk zonder vlees.

  Mijn doel en uitdagi...

  Statistieken
  • 94Maaltijden gedeeld
  • 12Volgers
  • 19Bedankjes ontvangen

  Meer gerechten van deze kok ›

  Like Thuisgekookt

  13505Koks

  38759Afhalers

  90463Gerechten

  210254Ontmoetingen

  Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde