Poffert, Boffert of Broeder

  • 7 / 7 Duim omhoog
poffert

Poffert is een oud Gronings gerecht. In Overijssel noemen ze het een Boffert en in Noord Holland wordt het Broeder genoemd. Het lijkt op iets tussen pannenkoek, cake en krentenbrood. Het deeg doet denken aan pannenkoekbeslag. Je maakt het het in een speciaal Poffert blik en het wordt twee uur au bain Marie gegaard. Wat je noemt slow food!
Het beslag bestaat uit bloem, melk, eieren en krenten en rozijnen. Je eet het met boter en suiker of stroop. Lekker machtig dus geschikt voor een maaltijd, vergelijkbaar met het eten van pannenkoeken.

Afhaalmomenten

Op dit moment biedt de kok deze maaltijd helaas niet aan. 

Maaltijdverzoek indienen

Je kunt deze maaltijd op verzoek aanvragen! Verzoek de kok om binnenkort deze maaltijd te koken voor jou. Klik hieronder op: Verzoek Indienen.

Prijs per portie: Prijs per portie  1,65

Verzoek indienen

Deel dit gerecht

Bedankjes

Afhaallocatie

Google Map

Weiver, Westzaan

De kok

image

Sabloniere

We eten en koken meestal vegetarisch. Staat er vlees op het menu, dan kies ik voor kwaliteit en niet...

Statistieken
  • 580Maaltijden gedeeld
  • 29Volgers
  • 228Bedankjes ontvangen

Meer gerechten van deze kok ›

Like Thuisgekookt

12282Koks

36455Afhalers

91075Gerechten

205847Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde