smic.by.nic

Nic profiel JLAM zwart wit

Hallo, mijn naam is Nicolet maar de meeste mensen noemen mij Nic. Met mijn man en dwergteckeltje woon ik sinds oktober 2019 in Oude-Tonge op het mooie eiland Goeree Overflakkee.
Koken was altijd al mijn hobby maar sinds ik in maart 2018 gediagnosticeerd ben met Diabetes type 2 ben ik gaan eten volgens de Banting/RealMealRevolution-methode.
(Low Carbs High Fat/ketogeen).
Bij deze manier van eten bescherm je je lichaam tegen teveel suikers zodat je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk blijft en je lichaam overschakelt op vetverbranding, i.p.v. de gebruikelijke glucoseverbranding, om energie vrij te maken.
Door deze methode ben ik 20 kilo afgevallen en heb ik mijn Diabetes om kunnen keren zodat ik GEEN MEDICATIE hoef te gebruiken. Dat is en blijft mijn hoofddoel. Nu ik erg op moet letten ben ik nog gemotiveerder om uitgebalanceerde maaltijden te bereiden en tevens de Bourgondiër in mij te pleasen. De ingrediënten die ik gebruik zijn zo onbewerkt en biologisch mogelijk.
Bij Banting/RMR eet je geen brood, aardappelen, pasta, rijst, zetmeelrijke groenten en suiker.
Je eet wel volop groente met maximaal 5 gram koolhydraten (= suiker) per 100 gram. Gematigde porties vlees, vis, gevogelte en zeevruchten. En veel goede vetten uit bijvoorbeeld olijfolie, roomboter, avocado, noten(olie), volle zuivelproducten, kaas, eieren en vette vis die voor voldoende verzadiging zorgen.
Deze manier van eten heeft ook verbluffende gezondheidswinst opgeleverd bij mensen die bijvoorbeeld lijden aan epilepsie, obesitas, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, M.S., diverse soorten van kanker, ADHD, allergieën, depressiviteit en darmproblemen.
Nu ik me deze leefstijl helemaal eigen heb gemaakt deel ik dit graag met anderen. Als coach en nu hier op Thuisgekookt als kok. Als je het leuk vind om me aan het werk te zien in mijn keuken kun je op YouTube de zoektermen 'Nicolet leefstijl' intypen. Dan krijg je een videoclip te zien die van mij is gemaakt door De Monitor. De clip is tevens te zien op mijn LinkedIn.
Vanzelfsprekend zijn de maaltijden ook geschikt voor mensen die niets mankeren en gewoon lekker willen smic-kelen van puur en eerlijk eten.

Graag tot ziens.

DISCLAIMER:
Ga niet op eigen houtje experimenteren met een LCHF/ketogeen eetpatroon als je medicijnen gebruikt.
Doe dit altijd onder medische begeleiding van je huisarts of specialist. Bij deze manier van eten kunnen medicijnen al heel gauw afgebouwd of stopgezet worden. Neem geen risico!
Ik heb geen medische achtergrond, ik ben slechts een ervaringsdeskundige en ben gediplomeerd voedingsdeskundige. Ik ben niet bevoegd tot medisch advies.

Bedankjes

Geverifieerde gebruiker

  • Gegevens gecheckt
  • Tevreden afhalers

Statistieken

  • 5Maaltijden gedeeld
  • 3Volgers
  • 3Bedankjes ontvangen

Like Thuisgekookt

13488Koks

38729Afhalers

90477Gerechten

210190Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde