willy kookt (ook PALEO)

DSC 0357
DSC 1215
DSC 3362

  Willy Kookt, kookt sinds 16 oktober 2012 al voor thuisafgehaald. Ruime 7.5 jaar nu. Inmiddels zijn dat 8568 maaltijden in 7 .5 jaar en ik kook nog steeds met veel liefde, enthousiasme, fantasie, passie en plezier! En beloond door mijn trouwe vaste en nieuwe klanten met
  enthousiaste, hartelijke en positieve bedankjes en reacties. En daardoor al sinds geruime tijd (hoog) in de landelijke top 20!. Nummer 1 (altijd lijst) nr 1 of 2 van de maand) en nr 1, en soms 2 van de week, van de 11.900 thuiskoks in Nederland. Zowel de populairste kok, als de kok met de meest verkochte maaltijden!. (De top 20 staat op de home pagina) of via Google!

  Alle klanten heel hartelijk dank hiervoor! Dit stimuleert me ook om steeds weer nieuwe gerechten/maaltijden te bedenken. Zodat ook de afwisseling en de verrassing blijft. Ook de favorieten van mn vaste klanten komen regelmatig terug op het menu!.
  Een jaar geleden heeft een vaste klant van mij een boeket bloemen gekregen van thuisafgehaald, omdat hij (bij mij) ruim 1000 maaltijden had afgehaald in 4 jaar tijd.

  Er staan inmiddels 580 verschillende gerechten op mijn menukaart! Ik raak niet uit verzonnen! Ook veel vega-gerechten! Alle vegetarische gerechten kunnen meestal ook op verzoek in veganistische variant!. Maar er kan ook apart vlees, kip of vis bij worden besteld.
  Even bij opmerkingen vermelden.

  Sinds bijna 3 jaar, kook ik ook koolhydraat arme gerechten (PALEO leefwijze / DIEET) Momenteel erg actueel en in trek! En je kan altijd vragen of de maaltijden op andere dieet wensen aangepast kunnen worden!! (b.v. zoutarm, gluten- of lactose vrij) Alle PALEO maaltijden zijn te vinden door in de zoekbalk bij menu het woord PALEO in te tikken en dan op zoek klikken!.
  PALEO = van paleontisch (oertijdperk) Oer voeding o.a. koolhydraat arm (geen brood, crackers, rijst, pasta, aardappelen, geen met bloem gebonden sausjes, maar met pijlwortel (arrowroot), geen muesli van tarwe/granen etc) en geen geraffineerde producten, suiker vervangen door honing, agave siroop, kokosbloesem suiker of ahorn siroop, ongeraffineerd Keltisch zeezout, biologisch en zoveel mogelijk seizoensproducten. Goeie vetten, bio ghee, (Ayurvedische geklaarde boter) bio (gras) roomboter, bio kokosolie en bio olijfolie. Geen of zo min mogelijk lactose producten (melk, yoghurt, kaas etc) Mag wel af en toe en niet te veel. Peulvruchten en zoete aardappel = groente en is wel toegestaan bij paleo voeding/dieet/leefwijze. Fruit in de ochtend, voor 11 uur!!

  Ik ben zelf in ruim 2 jaar 28 kilo afgevallen door PALEO te eten! Behalve dat je overtollig gewicht verliest, is het erg lekker, gezond en voedzaam, je voelt je fitter, geen bloedsuikerspiegel schommelingen, geen slaap dips, geen honger, beter voor je darmen en makkelijk te doen!> Absoluut niet ingewikkeld! Onthoud om te beginnen,...geen brood, crackers, muesli, aardappelen, rijst en pasta!. Dat is het voornaamste! Om geen honger te voelen/krijgen kan je peulvruchten gebruiken of zoete aardappel ipv pasta, rijst en aardappelen. En veel groentes en een handje ongebrande noten tussendoor. Lekker en heeeel gezond!. En het opvallendste resultaat??... fitter!!!!,,, meer energie en je raakt gemakkelijk de overtollige kilo´s kwijt en niet onbelangrijk, zonder honger te hebben!!

  ALLERGENEN!: Ik beschrijf mijn gerechten altijd al heel uitvoerig, zodat iedereen kan zien waar hij of zij allergisch voor is!> Dus ik benoem dit niet nogmaals bij een gerecht!. Je kan me ook altijd bellen om er zeker van te zijn dat er niet iets in zit, waar je absoluut allergisch voor bent. Geen probleem!.
  Ik gebruik bijna altijd biologische producten, zonder smaak- ,kleurstoffen en E-nummers!. Ook de bouillonblokjes (zonder glutaminaat (ve tsin) zijn biologisch evenals de verse kruiden, ook de gedroogde kruiden en peper zijn bio. En als zout, gebruik ik Keltisch zeezout en dr Vogel kruidenzout.

  Mijn passie en hobby is KOKEN!!! en al vanaf mijn tiener jaren!.
  Ik ben een echte kookfanaat en hobby kok. Ik kook verschillende "culturen"/keukens". Favorieten.... Thai, Italiaans en Hollands (tevens mijn specialiteit) Frans, Grieks, Egyptisch, Mexicaans, Indisch, Surinaams, Indiaas en Marokkaans. De wereldkeuken kort gezegd!.

  Ik vind het ook belangrijk dat de ouderwetse Hollandse gerechten in ere worden gehouden. Heel jammer als de oer Hollandse traditionele, eerlijke keuken zou verdwijnen. Dus daarom regelmatig gerechten uit grootmoeders tijd op het menu! (De meeste oude familie recepten) Goed klaargemaakt Hollands eten is namelijk erg lekkerrrrrrrrrr en in restaurants vrijwel nooit meer te bestellen. Volgens mijn klanten zijn mijn stamppotjes, ovenschotels en gehaktballen onovertroffen. Probeer het uit!! en herontdek de Hollandse keuken!

  Ik ben dol op groenten, dus ik gebruik veel verschillende groentes in mijn gerechten en per portie zit er meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in en of bij! Ook de gezonde peulvruchten en de vergeten groentes worden regelmatig gebruikt en verwerkt in mijn gerechten. En niet te vergeten de super foods onder de groenten, boerenkool!! Broccoli en zuurkool, gefermenteerde groente, ook heel gezond!!

  Koken is voor mij een uiting van creativiteit. Ik kook bijna nooit volgens een recept, bedenk en componeer de meeste gerechten zelf, met passie, fantasie, liefde, proeven en aandacht combineer, componeer en creeer ik mijn gerechten. MIJN MOTTO:... VERS EN EERLIJK VOEDSEL = HEERLIJK VOEDSEL! En vooral GEZONDE , VERSE en LEKKERE MAALTIJDEN bereiden is mijn uitgangspunt! Ik laat me soms weI door andere koks inspireren, zoals Ottolenghi, Jamie Oliver en Yvette van Boven, maar geef daar graag een eigen draai aan. En dat vermeld ik dan ook.

  Ik gebruik altijd verse (en voornamelijk biologische) ingredienten, zodat je de maaltijden ook in kunt vriezen, indien nodig! Alle maaltijden worden op de dag zelf en op het laatste moment klaargemaakt. En ik doe iedere dag boodschappen! Verser dan dit kan niet!

  Koken is bijna een levensbehoefte voor mij en ik ontspan ervan. En het belangrijkste,.. ik kan mijn creativiteit en fantasie kwijt in het koken en maak er kennelijk andere mensen erg blij mee! Ook niet onbelangrijk.

  Ik ben flexitarier!. Eet soms vlees, veel vis (vaak als lunch) en regelmatig vegetarisch.

  Ik ben 68 jaar, ben een rasechte Amsterdamse, die vanaf eind 1975 in Den Haag woont. Woon al 20 jaar alleen, (na mn scheiding), heb 3 volwassen, getrouwde kinderen en 7 kleinkinderen. Kook altijd te veel,..(kan na het koken voor een groot gezin nog steeds geen 1 persoonsporties koken),... en ik kookte al af en toe extra voor mijn kinderen met drukke gezinnen en drukke banen, dus thuisafgehaald een leuke manier om ook voor buurtgenoten (en inmiddels stadsgenoten, ze komen soms van ver in den haag en uit Voorburg, leiden, Leidschendam en Delft!) te koken. En voor meerdere personen kan je ook een ander soort gerechten maken, dan voor 1 persoon, waardoor ikzelf, door het koken voor thuisafgehaald ook afwisselender en specialer eet.

  Ik heb erg veel gereisd! Zes jaar lang veel in zuid Egypte geweest (Nubische dorpen in de woestijn) en ruim 2.5 jaar in Zuid Thailand (Trang) en op kleine eilanden (o.a.Koh Mook) en in Bangkok verbleven, 3 weken op familiebezoek in Martinique, 2 rondreizen door Amerika, 5 weken vakantie op Bali, 3 weken Maleisie en 3 keer in Marokko vakantie gevierd en zoveel mogelijk gegeten wat de plaatselijke bevolking eet in de landen waar ik ben geweest en vragen gesteld!! En uiteraard veel landen in Europa bezocht! En overal, met mn nieuwsgierigheid naar andere kookculturen, in keukens vertoefd en boven pannen en potten met mn neus gehangen. En deze ervaringen zijn nog steeds een inspiratiebron voor het koken van nu.

  In het verleden ook een aantal jaren kookles gehad bij Seinpost in Scheveningen van Paul van Waarden. En 2 seizoenen kookles gekregen van een Indische buurtgenoot in Kraayenstein. ( Al de geheimen en recepten van toen (1991/1992) heb ik nog en gebruik ik nog steeds voor mijn Indische gerechten!.
  Koken zit in de genen, de zonen van mn zussen koken heel goed!!, Eén is al 20 jaar kok bij Cafe "'de Prins"" op de Prinsengracht in Amsterdam, de ander thuiskok in Alkmaar (RUUD KOOKT) en zijn zoon (Daan Niewenhuis) is ook Kok en mede-eigenaar van restaurant de 13 Balcken in Alkmaar (Certificaat van uitmuntend 2014 van trip advisor) Ook mijn 3 kinderen kunnen fantastisch koken. Kan geen toeval zijn!! Koken zit in de familie en zit ons in het bloed.

  Ik gebruik vrijwel altijd biologische producten en groentes van t seizoen.
  Veel bio zaden, pompoen-, zonnebloem- en pijboompitjes, sesamzaad, ongebrande noten, peulvruchten, dadels, vijgen, ongezwavelde abrikozen, gedroogde pruimen, gedroogde bessen, allerlei peulvruchten en vergeten groenten komen regelmatig in mijn maaltijden voor. Super gezond en verrassend lekker!! Ontdek het!! BIO SUPER FOOD!!! Voedsel dat echt voedt!.

  Ik gebruik nooit kant en klaar sauzen, dressings, zakjes, pakjes, instant producten, E nummers, glutaminaat en plofkip. Altijd wild gevangen vis, nooit kweekvis zoals pangasius en talapia.
  Alles vers!!!! Alles home made! Eerlijke producten! En goeie kwaliteit! Eko Plaza, de boerenmarkt, Suez Kanaal, vishandel Buys, Poelier Amerlaan, slagerij t oude ambacht en Firat, zijn winkels waar ik regelmatig inkoop. Ook de bio producten van Albert Hein, steeds meer aanbod en goeie kwaliteit!

  Favoriete gerechten op bestelling mogelijk, mits een dag van te voren besteld en voor minimaal 3 a 4 personen. Ook op verzoek halal vlees of kip. En bijna alle gerechten kunnen OP VERZOEK OOK IN VEGA VARIANT en KOOLHYDRAAT ARME VARIANT. (PALEO) of gluten- of lactose vrij!! Even aangeven!! Of mail me gerust om te vragen wat mogelijk is. Meestal bied ik op dezelfde dag een maaltijd aan met vlees of vis, een vega maaltijd en of een PALEO maaltijd!. Zelf eet ik PALEO en ik ben flexitarier (soms vlees of vis, soms vega)

  Voor (kleine) kinderen, kun je ook een halve portie bestellen, dus ook halve prijs!!,..even bij opmerkingen vermelden ......graag een halve portie!, geen probleem. Wel in combinatie met een hele portie!.
  Mijn porties zijn heeel ruim, dus een klein kind kan gewoon van een portie mee-eten!.
  Veel klanten krijgen het niet op en houden over en eten dat de volgende dag als lunch of doen er 2 dagen mee.

  CATERING!!...Voor etentjes thuis, verjaardagen of andere eet-bijeenkomsten of feesten, kook ik bij je thuis,!(maximaal 16 personen) of je kan via mijn menukaart op de site iets uitkiezen, overleg altijd mogelijk, en dat je het dan af komt halen op een geschikt tijdstip! maximaal 30 porties. (Catering dus!) Brengen kan ook tegen een kleine (benzine) vergoeding!

  Bij afhalen, graag zelf een tupperware bakje, bord, pannetje of schaal meenemen, ben tegen wegwerp bakjes (ivm het milieu) Uiteraard heb ik wel bakjes indien nodig!... per bakje 50 cent!
  Ik schep het eten in waar de klant bij staat. Niet even snel een bakje afgeven aan de deur! Zo onpersoonlijk en ongezellig!

  Ook na de bestel-sluitingstijd kan je altijd appen, smsen of mailen, meestal nog wel een extra portie over..... en afhaaltijden kunnen ook worden aangepast op verzoek.) Bel, app of mail me dan even,.voor info of overleg, . 0653366493 of willykalf@hotmail.com. Niet bellen tussen 15.30 en 20.00!! SPITSUUR!!!!! Neem dan de telefoon ook vaak niet op! Sms of app prima!

  BIJZONDER THUISAFGEHAALD!
  Als je slecht ter been bent, grieperig, bejaard, invalide, verzorgingstehuis, etc., breng ik de maaltijd naar beneden of ik breng het bij je thuis, als je de deur niet uit kan, tegen een kleine benzine vergoeding (tussen de 1.50 en 1.75 euro) Wat op loopafstand is, doe ik uiteraard gratis!!! Bezorgen in een straal van 3.5 kilometer van mijn huis. Ik doe dat met plezier voor je. Overleg tijdstip mogelijk. Inmiddels heb ik 2 vaste bezorgklanten voor bijzonder thuisafgehaald, die erg blij zijn met die bezorg-service en met de gezonde, afwisselende en lekkere maaltijden.

  Welkom en graag tot ziens.
  Smakelijke groeten
  Willy Kookt ook PALEO (en catering)
  ***Publicaties mbt thuiskok bij thuisafgehaald in: Den Haag Centraal, Vrij Nederland, Wijkkrant Konkreet, Algemeen Dagblad/Haagsche Courant en in de huis aan huis krant ..De Posthoorn en in november (2015) een artikel (mbt mijn kookpassie) in het PLUS magazine, maandblad voor 50tig plussers (de rubriek Passie) En zaterdag 17 februari een erg leuk artikel in het AD / HAAGSE COURANT, regio den haag, de rubriek... Aan tafel met... En jaar geleden gevraagd voor een live uitzending van Hollandse zaken, met Cees Grimbergen! Helaas kon ik niet! En in maart 2019 was ik de kok van de maand.
  Ik voel me zeer vereerd met zoveel media aandacht.

  Aanbod

  Aanbod op verzoek

  Bedankjes

  Afhaallocatie

  Google Map

  Dibbetsstraat, Den Haag

  Geverifieerde gebruiker

  • Gegevens gecheckt
  • Tevreden afhalers

  Statistieken

  • 8708Maaltijden gedeeld
  • 86Volgers
  • 3763Bedankjes ontvangen

  Badges

  • Ik heb suikervrij gekookt met Ekoplaza!
  • Ik kook oersterke maaltijden!
  • Ik heb gekookt tijdensde Purple Pride mini-mix week!
  • Ik heb mijn lekkerste lasagne aangeboden op Thuisafgehaald
  • Ik maak de lekkerste lasagne van Den Haag
  • + 12 Badges

  Like Thuisgekookt

  13810Koks

  39562Afhalers

  91654Gerechten

  212988Ontmoetingen

  Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde