Kok van de maand april

Clourinda Verhage van koksprofiel Oma Fien's Keuken uit Rijen

 1. Wat betekent koken voor jou?
  Koken voor mij betekent heel veel, het is voor mij de manier om creatief bezig te zijn met smaken, geuren, kleuren,textuur enz. Eerst kook ik een recept in gedachten en dan werk ik het uit. Ik lees heel veel recepten maar mag af en toe mee kijken, al dan niet digitaal in de keuken van diverse nationaliteiten (Indische, Indonesische, Molukse, Turkse, Italiaanse mensen die ik oa. door Thuisafgehaald heb mogen leren kennen) Wat mij dan weer enorm inspireert om tot nieuwe eigen ideeen te komen.

  Koken geeft me ontspanning, juist omdat ik dagelijks kamp met veel pijn en op die manier kan ik mijn zinnen verzetten in mijn eigen tempo. Wat anderen misschien binnen een uurtje op tafel zetten, tja daar doe ik wel veel langer over en krijg daarbij vaak hulp van afhalers/vriendinnen/vrienden met het snijwerk omdat ik dat soms niet kan, ik doe het in etappes maar met veel liefde.

  Zelfs wanneer ik mijn verplichte rust/ligmomenten heb of fysiek weer eens uitgeschakeld ben, ben ik in mijn hoofd op ontdekkingstocht naar iets nieuws. Iets wat ik vroeger niet kon,toen voelde ik alleen de pijnen en baalde ik enorm van mijn situatie. Ook al kook ik dan niet altijd fysiek, in mijn hoofd creeer ik nog steeds en wanneer ik me sterk voel, ga ik dat uit proberen. Naast de oude vertrouwde maaltijden.

 2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
  Ik heb heel veel leuke ontmoetingen gehad via Thuisafgehaald. Mijn wereld is letterlijk open gegaan door TA, waar ik voorheen enkel binnen de 4 muren van mijn huis leefde, heb ik nu een aantal afhalers die ik tot mijn vrienden en vriendinnen mag rekenen. Het is moeilijk kiezen. Ik zit dankzij TA in een Highteagroepje, waar afhalers nu vriendinnen bij zitten en waar we gezamenlijk 1 x in de 6 a 8 weken samen een heerlijke Hightea op tafel zetten. Ook als ik bijv hulp nodig heb, iets wat ik voorheen niet durfde te vragen, dan is er altijd wel iemand die me een handje helpt. En met ons gezin  ben ik zelfs met een Indische afhaler, inmiddels heel goede vriend samen op vakantie geweest naar Spanje, waar hij een huizenruil had. Het was fantastisch. 

 3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
  Dat zijn er meerdere, Maar de 2 ultieme toppers zijn wel Joep's Favorietje (Nasi goreng, met gebakken kip, gegrild spek, sate, komkommeratjar, kroepoek en zelfgemaakte sambal en pindasaus) en Oma Fien's Diner voor 2 (Zeer uitgebreide rijsttafel, waarbij ik zoveel mogelijk gerechtjes de revue laat passeren, maar dat doe ik niet meer zo vaak omdat ik nu wat meer met mijn gezondheid kamp, denk wel dat ik binnenkort weer samen met mijn zus en paar vriendinnen de keuken induik)

 4. Heb je een tip voor beginnende koks?
  Omschrijf je gerechten smaakvol en presenteer ze met een goede foto. Zorg voor een warm onthaal. Hoe zou jij bij een ander ontvangen willen worden en doe dat ook bij je afhalers. Vertel mensen dat je voor TA kookt. Gerechten die men niet zo snel zelf maakt lopen bij mij erg goed.Maar ik weet van andere thuiskoks dat een stevige biologische stamppot ook gretig aftrek geniet! En hanteer een eerlijke prijs. Ik gebruik duurdere ingredienten dan gemiddeld en geef ook graag veel, mijn prijs lijkt misschien wat hoger dan anderen. Deel je kosten incl je electra en verpakkingsmateriaal (mocht je dat gebruiken) door het aantal maaltijden en daarbovenop komt de 25 cent van TA om de site te laten draaien.

 5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
  Uhhh, ik ben een Indo... En die kun je altijd wakker maken voor eten! Ik kies nu voor een Bamisoep met Bakso, Tahoe, Paksoi met een zelfgemaakte bouillon en homemade noodles, maar het mag ook Pepesan (makreel in pikante saus in bananenblad uit de oven) zijn met pandanrijst en komkommeratjar om te blussen.

 6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom? 
  Ik kies Marja Kamman van Ellemangetout uit Schoonhoven. Met haar heb ik heel leuke gesprekken via FB over koken. Ik heb nog nooit haar gerechten kunnen proeven, maar zou het dolgraag willen. Ze heeft mij verteld over een heerlijk Italiaans menu wat zij voor haar afhalers gekookt heeft waarbij ik enorm zat te watertanden. Ook kletsen we over dagelijkse dingen. Gezellig chatten!

Lees hier de verhalen van de andere koks!