Kok van de maand april 2019

Thuiskok Ank uit Den Bosch is kok van de maand april. Vanuit haar Bossche keuken kookt ze vol enthousiasme voor haar buren, het liefst nooit hetzelfde gerecht maar steeds iets nieuws. 

Wat betekent koken voor jou?

"Koken en eten is mijn grote passie. Ik kan er mijn creativiteit en nieuwsgierigheid in kwijt en krijg er enorm veel energie van. Als ik kook vergeet ik gewoon de tijd.  Ik ‘eet’ kookboeken en een tripje naar de markt of  winkel voelt  vaak als een korte vakantie. Ik ontdek graag nieuwe ingrediënten, smaken en gerechten en het liefst kook ik nooit hetzelfde gerecht, omdat er nog zoveel te ontdekken valt. Op mijn menu staan dan ook veel gerechten uit verschillende wereldkeukens, van Vietnamees, Indiaas tot Italiaans."

Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?

"Ik vind het erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Inmiddels heb ik ook een aantal vaste en leuke klanten. Het is altijd weer gezellig om een praatje te maken."

Wat is het topgerecht bij je afhalers?

"Mijn lasagne lijkt een populair gerecht en is altijd snel uitverkocht. Maar het is het enige gerecht dat ik vaker aanbied.  Het leukste vind ik om mijn klanten te verrassen met gerechten en hen mee te nemen in het ontdekken van smaken en gerechten. Op vrijdagen bied ik bijvoorbeeld ‘Catch of the Day’ aan en bereid ik een nog voor de afhaler onbekend gerecht op basis van aanbod op de vismarkt. Het is super leuk te zien dat het aanslaat en gewaardeerd wordt."

Bekijk alle gerechten van Ank

Heb je een tip voor beginnende koks?

"Maak wat jij zelf lekker vind, dan kook je met liefde. Gebruik ingrediënten van mooie kwaliteit en bereid het gerecht zo kort mogelijk van te voren zodat het super vers is. Ik plaats meestal mijn maaltijden in het weekend al op de site, zodat mensen het ook kunnen inplannen en dat werkt."

Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?

"Dat is een lastige vraag, want ik ben gek op zoveel dingen. Maar voor een Indiase curry, pasta met truffel, malse biefstuk, Limburgs zuurvlees, paella met konijn en een warm gerookt visje kom ik graag mijn bed uit."

Bekijk de andere thuiskoks van de maand