Kok van de maand april

Kok van de maand april:
Thuiskok Mamma Lina. uit Clinge


1. Wat betekent koken voor jou?
Koken zit in mijn bloed, dat heb ik van thuis uit van mijn moeder. Ik vind het heerlijk om mensen te laten genieten van mijn traditionele kook kunsten en ook van mijn zelf samengestelde recepten. Ik kook iedere dag met veel liefde passie en als er geen afhalers zijn probeer ik iets nieuws op tafel te zetten en geven mijn man en ik zelf hier een cijfer voor. 

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Ik ben al jaren actief daardoor hebben ikzelf en ook mijn afhalers veel mensen ontmoet, die gezellig zitten te wachten aan onze keukentafel totdat de bestelde maaltijd gereed is. Sommige afhalers komen wat vroeger, omdat ze dit ook gezellig vinden terwijl ik sta te koken. Mijn tandarts heeft de smaak en kwaliteit van mijn koken leren kennen en komt nu ook wekelijks. Hij vroeg mij een saus te maken welke hij 1 keer had geproefd (tomatensaus met cappertjes, tonijn enz.) Deze saus heeft hij meegenomen op vakantie zodat zijn vrienden dit konden proeven. Die vonden de mijn saus een groot succes.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Ik ben hier in dit kleine dorp bekend voor lasagne van Mamma Lina. Paella, Cannelloni, Ossobuco, Risotto en eigenlijk nog veel meer.  

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Kook met verse producten verse groenten flinke portie en goed gevuld met hetgeen er ingaat.  

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Eigenlijk bijna iedere gerecht , maar special voor gebakken calamari, maar s'nachts wil ik slapen zodat ik de volgende dag weer fit ben om een dag lekker voor te bereiden en dan weer lekker te koken.                                                                                                                      

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik geef de pollepel door aan de Kok Stefan Kookt. Ik heb al met Stefan gepraat toen de bbq was van Thuisafgehaald. We hebben het wel samen over gehad en ik heb mijn gebakken paprika aan Stefan laten proeven, vond die heerlijk!


Klik hier voor de andere thuiskoks van de afgelopen maanden