Kok van de maand december 2018

Fitri

Van profiel uit 't Heerlijk Gerecht-Leiderdorp uit Leiderdorp!

Thuiskok Fitri I Thuisafgehaald


Wat betekent koken voor jou?

Voor mij betekent koken "me-time” & plezier maken. Mijn keuken is mijn speeltuin. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en bedenk daarom nieuwe recepten met ingrediënten die nog over zijn gebleven van eerdere maaltijden. Ik volg meestal niet het originele recept, maar improviseer tijdens het koken. Ik ben blij als het resultaat goed en lekker is.

Nasi Rames | Thuisafgehaald

Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?

Ik ben net begonnen met Thuisafgehaald en ik vind het heel leuk dat ik zo nieuwe mensen kan ontmoeten en iets van ze te weten kan komen, vooral omdat ik nog niet zo lang in Nederland woon. En ik vind het leuk om nieuwe vrienden te maken! Ik word er blij van als ik hoor dat ze van mijn eten hebben genoten.

Wat is het topgerecht bij je afhalers?

Saté ayam met pindasaus.

Heb je een tip voor beginnende koks?

Ik ben net begonnen als thuiskok. Dus dit is niet echt een tip, maar meer een gedachte die ik graag wil delen. Kook met liefde, naast dat je verse ingredienten gebruikt en hygienisch werkt. Dat is volgens mij erg belangrijk proef je aan het eten.

 
Rijsttafel | Thuisafgehaald

Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden

De rijsttafel. De rijsstafel is bedacht door de Nederlanders in de koloniale tijd in mijn thuisland Indonesie. We hadden vroeger verschillende Indonesische gerechtjes die we samen serveerden tijdens speciale gelegenheden, als lunch of als diner. Elk gerecht heeft een andere smaak en is gemaakt met veel verschillende ingredienten; rijst, noodles, groenten, eieren, vis of vlees. We steken veel tijd in een rijsttafel en staan vaak de hele dag in de keuken.

Bekijk alle gerechten van Fitri


Aan wie geef je de pollepel door en waarom?

Ik zou graag de pollepel doorgeven aan Loulou’s keuken. Ik heb haar pas net ontdekt op de website en haar taarten zien er superlekker uit! Ze is net nieuw op Thuisafgehaald en ik hoop dat meer mensen haar op deze manier kunnen vinden en ze meer maaltijden kan delen met de afhalers van Thuisafgehaald.

Bekijk de andere thuiskoks van de maand