Kok van de maand december

Kok van de maand december:
Thuiskok Herly van koksprofiel Bougenville uit Amsterdam. 
1. Wat betekent koken voor jou?
 Koken betekent voor mij ontspanning. Ik ben een echte kookgek.  Soms ben ik rond middernacht nog druk in de keuken! Gelukkig  klagen mijn buren daar niet over. 

 Naast thuiskok bij Thuisafgehaald ben ik ook vrijwilliger in het  buurtrestaurant Kraaipan en kook ik buurtmaaltijden in de  Javastraat. 

 Niet alleen vind ik koken ontspannend. Ook vind ik het erg leuk om  door te koken, nieuwe mensen te ontmoeten. Koken betekent voor  mij mensen bij elkaar brengen. Laatst heb ik gekookt voor 22  personen in Amsterdam West. Hun kok was ziek en ik was  beschikbaar. Ik heb nasigoreng met kipsate, atjar en zelfgebakken  kroepoek gemaakt. Ze waren helemaal verbaast dat ik zelf kroepoek  had gebakken. In Indonesië is dat heel normaal. 

De dag daarna kookte ik voor een filmavond in buurthuis Oase. Daar kookte ik Mihoengoreng met gepaneerde kip, kroepoek en salade. Iedereen vond het heerlijk en veel hebben wel twee borden leeg gegeten. Elke maand draait er een film in Oase, de volgende is 16 december. 

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
De leukste ontmoeting via Thuisafgehaald was met een meneer die mij helemaal uit Groningen heeft opgezocht. Voor het afstudeerfeest van zijn dochter was hij op zoek naar iemand die lekker eten kon maken. Helemaal uit Groningen!

 3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Mijn topgerecht bij afhalers zijn nasi goreng met kipsaté en zelfgemaakte pindasaus en zelfgebakken kroepoek. 

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Voor beginnende koks heb ik een paar tips. De eerste, gewoon durven! Plaats je eerste gerecht op Thuisafgehaald. Heeft niemand een portie besteld? Gewoon doorgaan en nieuwe dingen proberen en aanbieden.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor lekkere gegrilde en goed gekruide kip! 

 6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik geef de pollepel door aan Ton Niessen van Tonny's Kitchen*. Ik ken Ton van de kerk in West. Ton kookte drie jaar geleden bijna elke dag voor Thuisafgehaald. Door hem ben in begonnen met koken voor Thuisafgehaald. Hij is een goede kok en durft te experimenteren met allerlei recepten van verschillende landen.

*Helaas kregen wij Ton niet te pakken en hebben wij uiteindelijk gekozen om een van onze meest actieve koks Marianne te vragen om kok van de maand januari te zijn! Ze zet zich al jaren vol passie en en dat verhaal delen we graag met jullie!