Kok van de maand februari

Kok van de maand februari
Tamara van profiel Kombuijs uit Lage Zwaluwe

1. Wat betekent koken voor jou?
Koken is voor mij iets wat er iedere dag bij hoort. Een simpele maaltijd of een uitgebreid diner, maar koken doe ik iedere dag. Ik vind het heerlijk om nieuwe receptjes uit te proberen en deze naar mijn eigen hand te zetten. En vanzelfsprekend hoort bij koken ook eten. Gezellig met vrienden of familie of gewoon met zijn 2e met een bord op de bank. Ik hou van lekker eten!

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
De leukste ontmoeting vond ik toch wel het ontmoeten van de mensen van Thuisafgehaald en een aantal andere thuiskoks tijdens het koken van de gerecht voor het kookboek. Ik vond het super spannend maar heb er die dag erg van genoten. Elkaar recepten maken, en dan ook nog proberen mooi op de foto te krijgen, dat was echt een super dag. Het kookboek zelf is ook echt een aanwinst voor mijn kookboekenverzameling en heb er ook al een aantal kado gedaan.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Mmm dan moet ik even nadenken, mag ik er echt maar eentje kiezen?..... Dan denk ik de lontong met saté, kroepoek, komkommersalade en pindasaus, ook wel de bakjesmaaltijd genoemd ;-) Maar mijn verrassingsmaaltijden, vega maissoep en 5 kruiden bami lopen ook altijd goed… moeilijk kiezen hoor… Ik maak altijd een menu op vrijdag voor de week erop. Ik vraag regelmatig aan mijn vaste afhalers of er verzoekjes zijn, maar ze vinden het juist fijn dat ik uit mijn menukaart kies en dat ze daar zelf niet over na hoeven denken, al mijn maaltijden zijn op verzoek maar daar wordt weinig gebruik van gemaakt.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Kook wat je al vaker hebt gemaakt en waar je zelf van houdt in het begin, sta achter je eigen maaltijden. Ik laat ook iedereen binnen in de keuken dat mensen kunnen zien waar en hoe ik de maaltijden maak. Bij de eerste afhaalmaaltijd geef ik altijd een bedankje mee. Dit kan een bakje eigengemaakte ei of tonijnsalade zijn of bijvoorbeeld een portie pindarotsjes. Nog een tipje misschien. Ik heb in het begin een poster op mijn autoruit gehad en op mijn woonkamer raam. Ook wel eens van die kaartjes in de supermarkt ingevuld om reclame voor mezelf te maken en naamsbekendheid te krijgen. Dit was trouwens meer dan 1 tip ;-)

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Sushi, spaghetti carbonara en Japanse bollenmix.. Dat zijn 3 dingen die ik echt super lekker vind. Maar wakker maken, tja als het echt moet… dan de sushi, maar liever slaap ik toch door ;-)

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik geef graag de pollepel door aan Ariaantje uit de Lier. Ik ben benieuwd hoe ze het ervaart om te koken voor Thuisafgehaald in een wat kleiner dorp. En haar menukaart zag er echt super uit, dus ben ook benieuwd hoe ze aan sommige receptjes komt.


Klik hier voor de thuiskoks van de andere maanden