Kok van de maand februari 2019

Mark

Van profiel Personal fit chef uit Groningen!

Kok van de maand Mark | Thuisafgehaald

Wat betekent koken voor jou? 

“Van koken word ik ontspannen en blij, tijd voor jezelf hebben en dan vooral in de keuken is een geweldig gevoel. Vooral omdat ik van eten houd en ik hou van experimenteren met verschillende soorten gerechten. Meestal kook ik voor familie en vrienden wanneer er een verjaardag is of een ander samenzijn. Hen van eten zien genieten is een gevoel dat ontegenzeggelijk verslavend is.”

Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?

“Ik ben net begonnen met koken voor Thuisafgehaald, maar van de paar afhalers die een maaltijd bij me hebben afgehaald was de leukste ontmoeting met een oudere mevrouw die veel gezondheidsproblemen heeft en niet gemakkelijk loopt. Ze bestelde een maaltijd bij me omdat haar vaste thuiskok op vakantie was. Ik kookte natuurlijk graag voor haar en sinds die dag hebben we contact met elkaar en zijn we bevriend geraakt. Ik ben heel blij dat ik thuiskok ben geworden voor Thuisafgehaald want ik heb nieuwe mensen ontmoet en het geeft me de mogelijkheid mensen te helpen die minder goed in staat zijn voor zichzelf te koken.”

Wat is het topgerecht bij je afhalers?

“Mijn succesvolste gerecht is lasagne en sheperd’s pie met zoete aardappel, deze zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens heel gezond. Naast deze maaltijden heb ik nog meer heel gezonde gerechten op mijn profiel staan. Wat dacht je van: Magere gehaktbal met zoete aardappel stamppot en gezonde jus? Je bent vast nieuwsgierig geworden, ik deel de maaltijden graag met je!”

Gerechten afhalen bij Mark | Thuisafgehaald

Heb je een tip voor beginnende koks?

“10 jaar geleden was het, toen ik startte met koken. Ik had nooit gedacht dat ik er zo van zou gaan houden. Nadat ik voor mijn ouders was gaan koken en ik zag dat zij er van genoten, begon ik het steeds leuker te vinden. Als beginnende kok wil ik je adviseren zoveel mogelijk te blijven oefenen. Zorg dat de basis goed is en ga dan experimenteren met je eigen recepten. Zoek iets dat je zelf lekker vindt, laat je familie en vrienden proeven en vraag hen om hun eerlijke mening. Op die manier groei je en word je een betere kok. En je weet wat ze zeggen he: “Cooking comes from the heart”.”

Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?

“Zoals ik al zei: ik hou van eten. Eten waar je me ‘s nachts voor wakker mag maken? Paella (die moet uit Barcelona zijn), Adobo uit mijn vaderland (Filippijnen), sushi!, een lekkere scharrel Ribeye steak!, vers gegrilde zalm, zelfgemaakte falafel… Oké, ik denk dat je me begrijpt, ik hou van eten! Maar denk niet dat ik ongezond eet, ik krijg het voor elkaar om dagelijks gezond te eten, ik weet alleen hoe het te balanceren.”

Bekijk alle gerechten van Mark

Aan wie geef je de pollepel door en waarom?

"Ik heb gezocht naar een kok die echt een passie heeft voor eten en authentieke gerechten maakt. Dan kom ik uit bij Willy Kookt! Al haar gerechten zien er heerlijk uit, dit is wat ik noem: ‘Comfort food’!"

Bekijk de andere thuiskoks van de maand