Kok van de maand januari

Kok van de maand januari:
Thuiskok Marianne van koksprofiel Foodwithlove uit Vlaardingen.


1. Wat betekent koken voor jou?
Koken betekent voor mij vooral ontspanning, jezelf verliezen in iets lekkers klaarmaken voor een ander. Even aan helemaal niks anders denken dan van eerlijke ingrediënten iets heerlijks
proberen te maken.

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Dat is een lastige, heel mijn huidige leven hangt aaneen van die ontmoetingen: één van de ceremoniemeesters van ons huwelijk heb ik via Thuisafgehaald leren kennen, de lieve oudere mensen in Even, die soms met de meest leuke retro spulletjes aan komen zetten omdat ik daar zo van hou, de mensen die aanschuiven bij de avondjes die ik organiseer via Thuisafgehaald, de workshops die ik mag geven, de trouwe afhalers die echt elke avond komen afhalen....ze zijn mij allemaal even dierbaar en geven mij elke avond weer heel veel blijdschap.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Het topgerecht is denk ik alles wat lang moet stoven. Mijn trots in de keuken is de Aga, en er komen zomaar heerlijke stoofschotels, lasagne, limburgs stoofvlees, stifado etc. uit en allemaal zeer in trek.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Wat ik gemerkt heb toen ik begon met koken voor Thuisafgehaald, is dat je vooral moet investeren in geduld. Ik heb veel contact gezocht met plaatselijke weekbladen, ook online, mensen via acties laten delen op Facebook, flyers gemaakt en in de buurt in de brievenbussen gedaan. En blijf bij de kostprijs in de buurt. Tegenwoordig is het aanbod van maaltijden in de winkel ook best ruim en, afhankelijk van waar je woont, mensen letten ook wat betreft afhalen, op de prijs. En laat de liefde voor koken voor een ander vooral voorop staan. Al verlies je soms op een maaltijd, de blijdschap en dankbaarheid van de afhaler is onbetaalbaar.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
's Nachts mag je mij nergens voor wakker maken, ik heb nog nooit in mijn leven de behoefte gehad om te eten midden in de nacht. Overdag daarentegen lust ik werkelijk alles, behalve geitenkaas, en ben ik verslaafd aan drop. En mijn lievelingseten is spruitjesstamppot met limburgs stoofvlees....of zelfgebakken brood....of alles van Yotam Ottolenghi...zie je..ik kan niet kiezen!

 6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik geef de pollepel graag door aan Johanneke, Lekkers van Thuis. Ik ben benieuwd naar haar lievelingsgerecht, vooral omdat we alletwee groot van zijn van Yotam Ottolenghi.