Kok van de maand juli 2016

Thuiskok Gwenn van koksprofiel Gateau Bobeau uit Amsterdam

 1. Wat betekent koken voor jou?
  Koken is voor mij één van de belangrijkste dingen in het leven. Koken is passie voor mij. Ik kan urenlang in de keuken staan en helemaal afgesloten zijn van de buitenwereld. Ik ben er gek op als er veel pannen op het vuur staan en van alles in de oven en het even stressen is om alles tegelijk in de gaten te houden. Maar het mooiste is toch ook het resultaat. Uren zwoegen en zweten om het zo heerlijk mogelijke eten te maken en dan met vrienden of familie rond de tafel genietend van deze heerlijke zelfgemaakte maaltijd. Gewoon mooie momenten samen zijn, en mensen blij maken met mijn gerechten of baksels.

 2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
  De eerste afhaler. Gek moment om ineens een vreemde bij jou thuis te hebben om jouw eten op te halen en straks te eten. Maar uiteindelijk heel gewoon en vanzelfsprekend. Een leuke ontmoeting dus en een mooi compliment wat erna volgde. 

 3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
  Ik ben half-frans en heb jaren in Parijs gewoond. Hierdoor heb ik al mijn hele leven een liefde voor echte Franse patisseries. Ik maak daarom zelf voornamelijk Franse desserts en taarten en mijn absolute specialiteit is de Tarte au Citron Meringuée! Deze citroentaart met meringue maak ik volgens traditioneel Frans recept en is gewoon super lekker! Het is een taart voor iedereen, er zit een zoetje in van de meringue, maar ook een flink zuurtje van de citroen. Het zanddeeg houdt alles in balans en zorgt voor extra textuur. 


 4. Heb je een tip voor beginnende koks?
  Durven, experimenteren, opnieuw proberen en gewoon doen! Koken is soms vallen en opstaan. Ook moet je koken wat je zelf lekker vindt, waar je gelukkig van wordt en wat bij jou past. Dit zal altijd zorgen voor het beste resultaat en dus ook gelukkige eters.

 5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
  Chocoladetaart!! Ik ben verslaafd aan chocola en een echte Franse chocoladetaart met een romige ganache is voor mij het einde!!

 6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
  Eli’s Deli. Zij maakt heerlijke gerechten maar houdt zich niet vast aan één keuken. Dus van Italiaans tot Indisch, ze maakt van alles!

Lees hier de verhalen van de andere koks!