Thuiskok Cindy is kok van de maand juli

Thuiskok Cindy tovert de heerlijkste gerechten uit haar keuken. Van Britse Shepherd's pie tot Maleisische vis curry, ze neemt je mee de hele wereld over. Sinds ze is begonnen met koken via Thuisafgehaald heeft ze iedere keer dat ze iets heeft aangeboden minimaal één afhaler gehad! Het is duidelijk dat haar buren erg blij met haar zijn.

Wat betekent koken voor jou?

"Koken betekent voor mij ontspanning, ik vind het heerlijk om uren in de keuken te staan om met allerlei kruiden en ingrediënten van niks iets moois te maken en dan te zorgen dat anderen hier van kunnen genieten. Dat is de mooiste beloning want uiteindelijk sta je al die tijd in de keuken voor iets wat meestal in 5 minuten opgegeten wordt."

Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?

"Ik heb al heel wat leuke ontmoetingen gehad, maar er is een meneer waar ik specifiek aan denk. Hij werkt als cipier en is altijd enthousiast aan het vertellen over zijn werk en ook de momenten dat hij zelf bijzondere gerechten kookt samen met de gevangenen."

Wat is het topgerecht bij je afhalers?

"Ik hou van variatie, dus ik kook niet vaak hetzelfde, maar mijn Indiase curry met kip en groenten - die ik serveer met rijst of zelfgemaakte naanbroodjes - doet het altijd erg goed."

Bekijk alle gerechten van Cindy

Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?

"Ik vind echt alles lekker, maar voor goede sushi kom ik altijd mijn bed uit ;-)"

Heb je een tip voor beginnende koks?

"Als je het leuk vindt om te koken, ga er dan voor, zorg dat je altijd proeft wat je maakt…. en gebruik liever te weinig van iets dan teveel... voeg na het proeven toe… want er uit halen is vaak heel moeilijk als het er eenmaal in zit ;-) en als laatste: zorg voor hele scherpe en goede messen - dat scheelt zoveel werk."

Bekijk de andere thuiskoks van de maand