Kok van de maand juli

Ursula van profiel Uschi uit Venlo

Ursula komt net als haar voorganger uit Venlo, maar is oorspronkelijk Duits. Haar kookkunsten zijn zo goed, dat ze heeft meegedaan aan het televisieprogramma MasterChef Duitsland! Ze deelt haar ervaringen rondom Thuisafgehaald en haar gerechten met jou:

1. Wat betekent koken voor jou?
Pure ontspanning, voor mij zelf. Maar tegelijkertijd ook een grote voldoening voor mij met mijn creaties andere mensen gelukkig te maken. Jammer heb ik niet altijd de rust om voor Thuisafgehaald te koken. Ik doe regelmatig mee aan kookwedstrijden en kook ook vaker op televisie. In deze perioden moet ik de kooklepel voor gasten aan de kant leggen.

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Een oude mijnheer kwam voorzichtig de eerste keer binnen met zijn schoteltjes binnen en vroeg of ik de vijf porties op de schotels a.u.b. wilde verdelen. De volgende keer dezelfde vraag. Bij het derde afhalen vroeg ik, of hij mij wilde uitlegen, waarom hij dit zo handhaafde. Zijn antwoord: Mijn vrouw is overleden en ik moet alleen eten. Dus ik bestel bij U iets lekkers, 1 portie eet ik meteen en de rest gaat mooi, door U in porties verpakt, de koeling in. Dit is handig voor mij, want U weet hoe groot een portie moet zijn, net als mijn vrouw het wist.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Riefkoekjes met appelmoes

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Kook wat je smaakt, leg je hele hart in het gerecht en je zult geweldige resultaten bukken, die je gasten waarderen.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Als het maar iets met pasta is.

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik ken maar een kleine kring van de thuiskoks. Bij deze mensen was ik zelf in het afgelopen jaar tijdens mijn revalidatie van mijn operatie gast. Allen hebben het verdiend, want het eten was erg goed en zij zijn ontzettend attent gewest. Maar, omdat ik heel erg goede herinneringen ook aan Eijsden heb, stel ik met groot genoegen Eèsjder Höfke onze zuidelijkste kok voor.

Like Thuisgekookt

13501Koks

38755Afhalers

90457Gerechten

210240Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde