Kok van de maand juli

Thuiskok Trompkok uit Utrecht

1. Wat betekent koken voor jou?
Ik vind het leuk om mensen iets lekkers voor te zetten. En als het even kan ook iets bijzonders of tenminste met een bijzonder element. Bijvoorbeeld met eetbare  bloemen.

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Ik wil er twee noemen:
Het thuisdiner met mensen die eerder maaltijden afhaalden bij me thuis. De mensen kenden elkaar niet maar toen evengoed ontstond al snel een heel geanimeerde uitwisseling en toen bleek dat er gemeenschappelijke kennissen waren en zelfs dat sommige mensen elkaar toch bleken te kennen.

En de ontmoetingen met thuiskoks uit de buurt die soms door Thuisafgehaald georganiseerd worden. Heel gezellige avonden met een open sfeer en een aanstekelijke ondernemersgeest. Verder zijn de gerechten natuurlijk erg lekker.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Een zomertopper: salade met kipfilet en bloemen uit de tuin.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Kook alleen op bestelling dus bied je maaltijd bijvoorbeeld op maandag aan met woensdagavond als uiterste inschrijfmoment. Je kookt dan op donderdag voor het aantal mensen dat je maaltijden zeker afhalen. Ik kreeg ook als tip van een andere thuiskok dat je Thuisafgehaald maaltijden heel mooi kunt opmaken als je daar bamboebakjes voor gebruikt.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Lamsgehaktballetjes met abrikozensaus, rijst en groentegoulash.                                                     

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Aan thuiskok Jennifer uit Barendrecht die SoulFood maakt.
Ik heb haar vorig jaar zomer in Utrecht ontmoet bij een barbeque workshop die Thuisafgehaald oganiseerde. Ze vertelde enthousiast over de smaakvolle gerechten die ze maakt. Ze presenteert die maaltijden bovendien erg mooi zoals op Thuisafgehaald te zien is


Klik hier voor de andere thuiskoks van de afgelopen maanden