Kok van de maand juni 2016

Thuiskok Marlies van koksprofiel TOKO MARLOEN uit Amsterdam

 1. Wat betekent koken voor jou?
  Koken betekent óók voor mij, zoals voor velen, ontspanning en genieten.
  TOKO MARLOEN staat voor Marlies en Coen (mijn man). Coen is opgegroeid in Indonesïe en samen hebben we veel gereisd door Zuidoost-Azïe en wonen al járen, éénderde jaar op een eiland in Thailand. Daar heb ik de Thaise keuken goed leren kennen en van Thaise vrienden en families Thais leren koken. Ik heb op verschillende foodmarkets gestaan in Amsterdam en catering voor particulieren en bedrijven gedaan. Bijna dagelijks kook ik nu sinds drie jaar voor thuisafgehaald. Met heel veel plezier maak ik mijn Thaise en Indonesische favorieten gerechten voor mijn afhalers. Maar ook allerlei andere keukens komen aan bod. Ik vindt het heerlijk om nieuwe gerechten te ontdekken en van andere koks te leren.

 2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
  Mijn leukste ontmoeting via thuisafgehaald is met Eva. Een vriendin die ik al meer dan 25 jaar niet gezien had. Sinds zij hoorde van thuisafgehaald komt ze bijna wekelijks maaltijden bij mij halen en zien/spreken we elkaar weer. Daarnaast heb ik een héle leuke thuiskok als vriendin erbij, Clourinda Verhage, via thuisafgehaald ontmoet en kletsen we vaak, voornamelijk over eten natuurlijk, en wisselen we recepten en tips uit.
 3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
  Mijn absolute topgerecht is  de Thaise rode curry! Verder ook véél Indische gerechten.

 4. Heb je een tip voor beginnende koks?
  Tip voor beginnende koks: Blijf vooral koken wat je zélf lekker vindt want die gerechten smaken ook bij de afhaler het best!! 5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
  Saté !! maar ook noedelsoep, Nam Tok Moo (Thais gegrild vlees) en Som Tam (Thaise groene papaya salade). Maar maak je me nu wakker voor een vegetarische Gado- Gado, ben ik ook heel blij!! Kortom; ik kan niet zo goed kiezen!


 6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom? 
  De pollepel geef ik door aan:" Gateau Bobeau" omdat dit een nieuwe Franse kok is bij mij in de buurt. De meest prachtige Franse taarten en andere pattiserie komt uit zijn handen dus dit is een nieuwe kok om te gaan volgen!!

Lees hier de verhalen van de andere koks!