Kok van de maand juni

Thuiskok Yvan uit Utrecht

 

1. Wat betekent koken voor jou?
Wat koken voor mij betekent is heel mooi weergegeven in dit filmpje: 'worden wie je bent'.

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Ik heb een aantal trouwe afhalers. Een van die trouwe afhalers is Lieneke. Ze komt dikwijls bij me langs. Ik weet dat ze het niet altijd makkelijk heeft, maar ze geniet van kleine dingen zoals een wandeling hierheen en de ontmoetingen die daaruit voortvloeien. Dat waardeer ik in haar en weet ik waarvoor ik het doe. Bovendien is mijn dochter Belle zeer geïnteresseerd in haar loopstokkenJ

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Onlangs heb ik witte asperges gemaakt, op klassieke wijze.  Deze werden zeer goed ontvangen. Er is zelfs een traditie ontstaan; als ik een maaltijd post, dan is dat de aanleiding voor Sander om samen met een vriend van hem te gaan eten.. mooi toch!!

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Ja zeker; verwerk voldoende groente in je gerecht. Hierdoor wordt het niet alleen een lekkere maar ook verantwoorde maaltijd. Mijn ervaring is dat afhalers dit zeer op prijs stellen. Daarnaast is er ook een grote groep vegetariërs onder mijn fans.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Ik ben dol op rijstepap!                                                                             

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik zou graag Trompkok de lepel willen overhandigen. Hij is een enthousiaste thuiskok die laatst ook een diner thuis heeft georganiseerd. Ik ben benieuwd naar zijn verhaal.


Klik hier voor de andere thuiskoks van de afgelopen maanden