Kok van de maand mei 2016


Thuiskok Marja van koksprofiel Ellemangetout uit Schoonhoven

 1. Wat betekent koken voor jou?

  Koken is een bron van pure ontspanning voor mij en gaandeweg mijn grootste hobby. Ik mag graag experimenteren en sta het liefst hele middagen in de keuken. Ik maak het liefst telkens iets nieuws, en wil het ook elke x verbeteren ook al hoeft dit niet altijd

  Na de dood van mijn man in augustus 2013 viel ik in een zwaar (kook)gat. Evendaarvoor was mijn schoonmoeder ook al overleden en ik was gewend om voor minimaal 3 personen te koken. Daar waar ik altijd goed voor mij zelf zorgde ging het nu fout. Raar eten op rare tijden en zelfs maaltijden overslaan. In januari 2014 besloot ik daarom op maandagen en donderdagen voor anderen te gaan koken via thuisafgehaald om meer structuur en meer naar binnen te krijgen. Dit heeft geresulteerd in een vast aantal tevreden klanten, met af en toe een nieuwe klant via TA.


 2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
  De leukste ontmoeting via TA is met de vrouw die ineens afhankelijk werd van de voedselbank. Ze heeft een behoorlijke schroom moeten overwinnen en betaalt mij met producten die ze niet zelf gebruikt, en ook dat vergt moed. Het communiceren gaat moeizaam, echt een uitdaging.

 3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
  Op nummer één staan hier met stip de stoofvleesgerechten, doordeweeks heeft kennelijk niet iedereen hier tijd of zin voor en ze vinden dan ook gretig aftrek. Verder zijn mijn Indische speklapjes(recept AH) met hete bliksem(stamppot van aardappel, appel en gebakken uien) een geliefd verzoeknummer, zelfs in de zomer.

 4. Heb je een tip voor beginnende koks?
  Aan iedereen die wil beginnen, hou het simpel, blijf bij je leest dus je eigen kookstijl. Richt je naar je doelgroep. Mijn afhalers willen vlees, de ouderen het liefst AGV en herkenbaar. En geef vooral ruime porties.

 5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
  Alles eigenlijk, maar eerst een kop koffie…

 6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom? 
  Ik geef de pollepel door aan Marlies van Toko Marloen. Ik zie van haar steeds heerlijke Thaise gerechten voorbij komen aangezien ik daar net vandaan kom... :-)

Lees hier de verhalen van de andere koks!