Kok van de maand mei

Kok van de maand mei:
Thuiskok Stefan kookt uit Utrecht

 

1. Wat betekent koken voor jou?
Koken is de weg naar lekker eten. Dat allereerst. En eten is verbinding. Zelfs Als je elkaar niet zou kunnen verstaan, eten (en muziek) verbindt. Zeker als dit lekker is :-) meestal ben ik bij het opstaan al bezig om te bedenken wat ik 's avonds wil koken (en eten). 

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Dat vind ik moeilijk. Ik heb al zoveel ontmoetingen gehad, hiervan waren er heel veel mooi en leuk. Ik breng al een tijdje een paar keer per week een bordje eten naar een senior die zelf niet meer kan koken via BTA, en dat voelt ook erg goed. Het is leuk om haar steeds zo blij te maken. 

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Rendang daging. Die is vaak in een uurtje uitverkocht en wordt ook regelmatig op verzoek gemaakt. In de combinatie met rijst, babi ketjap, boontjes en telor kerrie (kerrie ei), een van mijn lievelingsgerechten. 

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Kook een gerecht waar je zelf zeer tevreden over bent en beschrijf waarom je dit zo lekker vindt. Kook met verse ingrediënten en zonder pakjes. 

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Oei, eigenlijk voor heel veel gerechten. Maar een goede homemade kaasfondue met een glas droge witte wijn erbij zal zeker smaken :-)                                                                                 

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Aan thuiskok Yvette van profiel Yvan. Ik ben nieuwsgierig naar de ervaring van een andere actieve thuiskok in Utrecht!


Klik hier voor de andere thuiskoks van de afgelopen maanden