Kok van de maand november 2018

Pradeepika 

Van profiel uit Pradeepika’s Home Cooking uit Nijmegen!

Pradeepika | Thuisafgehaald

 

Wat betekent koken voor jou?

Koken is mijn passie. Ik vind het belangrijk om lekkere maaltijden te maken met goede en gezonde (biologische) ingrediënten en daarmee mensen blij te maken. Daar word ik zelf ook weer blij van.

Maaltijd met cadju | Thuisafgehaald

Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?

Het valt me eigenlijk op dat alle mensen die maaltijden bij me komen afhalen leuke mensen zijn, vaak met een bijzonder verhaal. Dat hoor je natuurlijk niet meteen, maar wanneer mensen vaker terugkomen - en dat zijn er best veel! - dan wordt het toch snel vertrouwder, en voor je ’t weet ben je met elkaar in gesprek.

Ik had vooraf niet verwacht dat het zo leuk zou zijn om al deze mensen over de vloer te krijgen!

Wat is het topgerecht bij je afhalers?

De maaltijden met curries die je wat zoeter zou kunnen noemen, zijn het meest gewild, dus die met rode bietjes curry, wortelcurry en pompoencurry. Misschien om wat tegenwicht te geven aan de scherpe chillies? ;-) 

Heb je een tip voor beginnende koks?

Een goed begin is om te beginnen met maaltijden voor vrienden en bekenden. Zij kunnen dan de maaltijd beoordelen, je kunt als kok de nodige aanpassingen doen, en zij kunnen er via mond-tot-mond-reclame voor zorgen dat de maaltijden bij meer mensen bekend worden.

Het is ook goed om speciale maaltijden te bereiden. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat er in mijn buurt geen Sri Lankaanse gerechten worden aangeboden en ben dat dus gaan doen (hoewel ik ook andere dingen kan koken). Ik denk dat het gebruik van verse ingrediënten heel erg wordt gewaardeerd. De belangrijkste tip is misschien nog wel: stop veel liefde in je gerechten

 
Vattakka | Thuisafgehaald

Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden

Curry van jonge jakfruit (pollos). Dit is een heel bijzonder gerecht op basis van heel jonge jakfruit. De curry staat vaak bijna 10 uur te pruttelen voordat hij op smaak is, maar dan heb je ook iets heerlijks!

Bekijk alle gerechten van Pradeepika


Aan wie geef je de pollepel door en waarom?

Om de pollepel weer buiten Nijmegen te brengen, ben ik gaan rondkijken op Thuisafgehaald. Daar kwam ik Fitri tegen ('t Heerlijk Gerecht-Leiderdorp). Ze is net begonnen en kookt zo te zien heerlijk Indisch, dus ik wil haar graag wat meer aandacht geven en geef de pollepel aan haar door.

Bekijk de andere thuiskoks van de maand