Kok van de maand november

Kok van de maand november
Thuiskok Dory's dessert uit Utrecht

1. Wat betekent koken voor jou?
Het is fijn om iets te maken waar anderen van kunnen genieten. Omdat er veel koks zijn voor de hoofdmaaltijd ben ik desserts en taarten gaan aanbieden. Vooral een grand dessert of dessert buffet zijn leuk om te maken. Het is een uitdaging de vele smaken van vruchten, chocolade, koffie, verse kaas, en deeg- en zuivelproducten te verwerken tot bavarois, mousse, desserttaart, meringue en cheesecake. Ik ben dan dagen bezig en verander voortdurend in de details en als laatste volgt dan het opmaken van het totaal, zodat het er ook voor het oog mooi uitziet. Mijn motto is: “Als je het doet, doe het dan goed."

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
De enthousiaste familie die een verzoek had voor een feestelijk dessert buffet voor 100 mensen. We hebben samen verkend wat de wensen waren. Was heel spannend en werd erg gewaardeerd.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Ik denk de meringue taart en lemoncurd of blauwe bessen cheesecake. Maar ook de sinaasappel mousse en andere desserts vallen in de smaak. Het is ook vaak de combinatie.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Besteed aandacht aan de details. 

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Een Indiaas kruidig kerrie gerecht. Het liefst vegetarisch. Mmmm heerlijk!!

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?Ik geef de pollepel door aan de Keuken van NOZ omdat zij als enige (als ik goed heb gezocht) het traditionele Ethiopische gerecht Doro Wot met injera aanbiedt. Jammer dat het voor mij te ver uit de buurt is.


Klik hier voor de thuiskoks van de andere maanden