Kok van de maand november

Kok van de maand november:
Thuiskok Rebecca van koksprofiel De Buuf Rebecca  van hiernaast uit Amsterdam. 

Thuiskok Rebecca


1. Wat betekent koken voor jou?
 Koken betekent voor mij.... Heerlijke verse groentes gebruiken,  nieuwe recepten zoeken en uitproberen, het praatje bij de Toko  of bij de visboer, het werken met kleur en mooi presenteren,  ontspanning en mijn zinnen verzetten. Maar het belangrijkste voor  mij is toch.................. het OPETEN en denken: “YES meid, weer l  lekker gekookt!” ;)

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Mijn afhalers zijn allemaal bijzonder.... De lieve dame die altijd maaltijden komt halen om die samen met haar dochter te eten, en die altijd de prachtigste hoeden op heeft waar ik jaloers op ben (heb totaal geen hoedenhoofd moet je weten). Of de knappe D.J, die een schatje is. Mijn lieve buurjongen die altijd even een babbeltje komt maken en altijd mijn gratis bakjes kwijtraakt (hoe krijg hij het voor elkaar, die lieverd). De altijd vrolijke theater/musical actrice-lerares. De dame die haar groenten zelf kweekt en voor mij wel eens wat meeneemt. Of een bakkie koffie drinken met de leuke, lieve Limburgse kok uit Amstelveen, die zelf ook heerlijk kan koken. En zo zijn er nog wel een paar.


 3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
 Het topgerecht moet nog komen; het gaat een fantastische  winter worden met hopelijk heeeel veel sneeuw, ik wil nu wel eens  een kerstengel in de sneeuw gaan maken. Ik ga heerlijke  gerechten maken, waar je een heerlijk warm en happy gevoel van  krijgt, bijvoorbeeld heerlijke stoven en stamppotjes met buikspek.  Dus wacht maar af en laat je verrassen! Tot nu toe zijn mijn toppers  mijn Chinees-Surinaamse bami toch wel; zo lekker met mijn  zelfgemaakte Surinaams zuurgoed, of mijn stamppotjes.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Maak mooie foto's van je gerecht, werk schoon, maak een babbeltje met je afhalers, geef uitleg bij je maaltijd net zoals je die krijgt als je in een restaurant zit. En wees niet te duur voor bijv. een simpele pasta, want dat kan je echt niet omtoveren tot een dure Ferrari...

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Je kan mij beter vragen voor wat voor gerecht je mij niet wakker moet maken.. Dat is absoluut rode kool met appeltjes, of stinkende bloemkool met een vies papje erover. En kalfshersenen op zijn Indonesisch, oh mijn GOD zooooo vies en glibberig... Je maakt mij wel altijd heel blij, gelukkig en enthousiast met................ CHOCOLA!!!

 6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
De pollepel wil ik doorgeven aan mijn lieve buurvrouw, de thuiskok Bougenville. Zij kwam laatst wat halen en ik vind het een hele lieve vrouw. Ze heeft niet dagelijks wat op het menu, maar als ze kookt dan is het ook zo uitverkocht. En ze lijkt mij gewoon heerlijk koken... Ja, ik ga eerdaags een dagje vrij nemen van koken als Bougenville kookt. En lekker zelf weer eens wat afhalen!