Kok van de maand oktober

Kok van de maand oktober:
Thuiskok Jeanette van koksprofiel Jeanet's Kitchen uit Amstelveen. 1. Wat betekent koken voor jou?
Koken is echt mijn hobby. Ik vind koken heel ontspannend en het heerlijk om andere te verwennen met lekkere gerechten en gezelligheid!

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Mijn leukste ontmoeting via Thuisafgehaald is de ontmoeting met mijn Bijzonder Thuisafgehaald echtpaar. Twee keer per week breng ik hun een maaltijd (glutenvrij). Na meer dan een jaar is dit contact echt uitgegroeid tot een warme vriendschap.

 3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
 Mijn topgerecht is chili con carne, witlof met ham en kaas  op mosterdaardappelpuree en afhalers zijn dol op mijn  maaltijdsoepen. Ik probeer van alle maaltijden een  cadeautje te maken met wat extra's. Een servetje, thee of  iets anders. Een keer per maand heb ik op zaterdag een  landelijk thema menu. Vorige week was dat vive la france  en heb ik een heerlijk Frans menu gekookt. Afhalers vinden  dat erg lekker!


4. Heb je een tip voor beginnende koks?

Een tip voor een beginnende kok: Volhoude! Ik heb in het begin dagen gehad dat ik blij was als er 2 maaltijden werden afgehaald. Tegenwoordi zit ik gemiddeld op 10 a 14 maaltijden. Over het algemeen heb ik een vaste prijs per maaltijd. Als ik iets heb gekookt wat echt lang duurt, zoals een rundvleesstoof, dan vraag is soms iets meer. 

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Je kunt me 's nachts wakker maken voor alles wat hot en spicy is. Ik ben dol op Indonesisch eten!

 6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
 Ik zou de pollepel graag doorgeven aan De Buuf Rebecca  van hiernaast in Amsterdam. Dit omdat Rebecca een zeer  gevarieerd aanbod heeft tegen een mooie prijs. Rebecca  vind het soms een beetje spannend, al die afhalers en  maaltijden in haar keukentje, maar haar liefde voor koken  overwint alles!

Lees hier de verhalen van de andere koks!