Kok van de maand september 2018


Robbin van profiel Young Chef uit Nijmegen

Sinds juli 2018 is Robbin thuiskok voor Thuisafgehaald. In de 2 maanden dat hij actief is heeft hij ons enorm verrast met zijn energie en enthousiasme. Inmiddels heeft hij al meer dan 40 mensen blij gemaakt met een verse maaltijd en er zullen er nog velen volgen!

1. Wat betekent koken voor jou?
Koken is echt mijn ding, mijn passie. Als kind vond ik het geweldig om op verjaardagen de mensen te voorzien van drinken, rondgaan met hapjes en gebak en was vaak meer bezig met zorgen dat niemand wat te kort kwam dan met de jarige of de verjaardag zelf. Ik schijn zelfs op diverse momenten op tafel of een stoel staande gezongen te hebben, bijvoorbeeld met kerst. Mensen blij maken vond en vind ik geweldig. Al is dat zingen al heel snel verwatert en ik denk maar goed ook hahaha!

Ik wist al vanaf jonge leeftijd dat ik kok wilde worden en heb hier dus heel gericht naar toe kunnen werken. Uiteindelijk heb ik volledig doorgeleerd en diverse extra cursussen gedaan. Echter heb ik na 9jaar kok geweest te zijn het moeten afkappen door gezondsheidsredenenen. Omdat ik niet meer instaat ben om (full-time) als kok te werken kook ik sinds kort via Thuisafgehaald. Zo kan ik toch mijn passie voor koken uiten en mensen blij maken met een verse, goede en gezonde maaltijd. Ik haal hier veel voldoening en positieve energie uit.

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Leuk vind ik voor deze ontmoeting de verkeerde woordkeuze, maar hij is wel heel bijzonder. Soms maak ik wat reclame voor mijn maaltijden via FB en zodoende kreeg ik een reactie van een dame die vroeg of ik ook kon bezorgen. Ik uitgelegd dat ik dat wel wil doen, mits het dezelfde wijk is of in een 1km radius rondom mijn huis. Ze bleek daar buiten te vallen. Ik heb haar verder uitgelegd hoe thuisafgehaald werkt en ze gaf aan interesse te hebben, maar daar op dat moment nog geen geld voor had. Uiteindelijk kwam ik met doorvragen er achter dat ze nog slechts 2 euro, 3 witte bolletjes en 2 bakjes druiven had liggen. En het was pas de 18ste van de maand... ze ontving steun van familie in de buurt maar omdat ze hier net pas woonde moest alles met de gemeente nog geregeld worden, zoals een scootmobiel. Het raakte mij. Uiteindelijk heb ik haar een XXL portie gratis aangeboden en later langs gebracht. Ze fleurde helemaal op en vroeg me hoe laat ik daar ongeveer was, i.v.m. met het uitlaten van de hond. Prompt kreeg ik een foto van een schattige pup doorgestuurd en werd de titel van de chat aangepast. Ook vroeg ze 2x of ze dan niet die 2euro mocht geven, want dat moest ze dan nog even bij elkaar zoeken. Ik heb uiteindelijk een flink poosje met haar zitten kletsen tijdens de ontmoeting. Dit zijn de toffe momenten! De wereld draait al genoeg om geld en troubles.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Gerookte vis of vlees loopt hier hard. Ik heb een eigen rookoven en dat blijkt toch wel een trekpleister. Lekkere sappige gerookte kip bijvoorbeeld. Deze had ik aangeboden in mijn 1e maaltijd en tegen alle verwachtingen in waren alle 10 de porties uitverkocht terwijl ik net een blauwe maandag op Thuisafgehaald zat. Provençaalse koude pastasalade liep ook hard tijdens de warme zomer dagen. Deze was op basis van paprika saus met gegrilde kip, courgette, paprika, sla, feta, pecorino, olijven, gebrande pompoenpitten etc. Simpel maar erg lekker!

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Blijf bij jezelf en bied aan wat je zelf ontzettend lekker vind en goed kan maken maar probeer hierbij wel te kijken wat de buurt al aanbiedt. Een solide koksprofiel en uitleg van gerechten wordt vaak gewaardeerd. Denk hierbij ook aan een foto van jezelf; mensen vinden het fijn vooraf te weten wie ze gaan ontmoeten. Vaak is het de 1e keer spannend voor afhalers maar ook voor koks. Ook het soms meegeven van een klein extraatje bij bijvoorbeeld de 1e maaltijd of een keer tussendoor. Met die snikhete dagen in augustus heb ik bijvoorbeeld een bakje zelfgemaakt prosecco/limoen ijs meegegeven. 

Verder is het op tijd (minimaal 3-5 dagen van te voren) aanbieden van je geplande maaltijd fijn. Zo hebben afhalers de kans de maaltijd te ontdekken en te reserveren. Een beetje promotie is in mijn ogen een kleine must om je een profiel een boost te geven, zeker in het begin.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Mij 's nachts wakker maken geschiedt op eigen risico en kan een gevaarlijke missie zijn haha ! (grumpy chef alarm) Wat eten betreft heb ik niet 1 favoriet. Ik vind van alles lekker.... een flink stuk gegrild vlees.. goed gebakken vis.. heerlijke mosselen of andere schelpdieren.. sushi.. vers gebakken brood..  gebraden eend... een lekker dessert... zo kan ik nog wel even doorgaan ;) 

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik geef de pollepel door aan Afghaanse Cuisine uit Nijmegen. Hier onderlaatst geweldig gegeten en hele sociale leuke mensen. Ze wonen op 3 hoog en het trappenhuis rook al heerlijk, waarbij de geur bij iedere traptrede langzaam toenam. Warm onthaald en een relaxt gesprek terwijl de hand gelegd werd aan de laatste vers gebakken Chapati's. Ik denk dat Thuisafgehaald zoveel verder gaat dan elkaar van een maaltijd voorzien en 'oke doei' en dat hebben ze hier goed door.


Klik hier voor de thuiskoks van de andere maanden

Like Thuisgekookt

13501Koks

38755Afhalers

90457Gerechten

210240Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde