Kok van de maand september

Thuiskok Cooking Mendelssohn uit Oud-Beijerland

1. Wat betekent koken voor jou?
Voor mij is koken en bakken vooral ontspanning. Koken maakt me vrolijk, in    de keuken ga ik fluiten! Voor ons gezin kook ik elke dag en een aantal keer per week tegelijkertijd voor Thuisafgehaald. Door omstandigheden is dat de laatste tijd wat minder, maar verzoekjes van afhalers zorgen er wel voor dat ik nog regelmatig voor anderen dan alleen mijn gezin kook. Naast maaltijden ben ik veel bezig met het maken van taarten. Dit doe ik samen met mijn vrouw Eline, van taarten voor kinderverjaardagen tot 5-laagse bruidstaarten. Af en toe mogen we ook iets bijzonders doen, zoals een workshop taart decoreren voor kinderen of een taart voor een babyshower maken.

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
Eigenlijk is er niet één leukste ontmoeting, maar zijn er allerlei ontmoetingen die een (diepe) indruk hebben achtergelaten, zoals iemand een paar huizen verderop in de straat die ineens ontdekte dat ze via Thuisafgehaald bij maaltijden af kan halen en daar ook dankbaar gebruik van maakt. Maar ook een man die door ernstige ziekte niet meer kon komen afhalen en bij wie ik toen de maaltijden ben gaan bezorgen tot het moment dat hij naar een hospice ging. Tot op het laatst bleef hij - vaak samen met zijn dochter - mijn maaltijden met een cijfer waarderen…

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Smaken verschillen, dus zoveel afhalers, zoveel topgerechten. De gerechten die op de top drie staan zijn spinazierisotto, aardappelpreitaart en boeuf bourguignon.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Begin met een niet al te moeilijk gerecht, waarvan je verwacht dat veel mensen het lekker zullen vinden en dat ze zelf niet zo snel zullen maken. Mijn ervaring is dat stoofpotten heel gewild zijn. Boeuf bourguigon of een lekkere hachee maken mensen niet zo snel voor zichzelf alleen. Probeer verder zoveel mogelijk mond tot-mond reclame te genereren.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Voor een lekkere stoofpot, maar voor een Hollandse Nieuwe met uitjes mag je me ook wakker maken, ben alleen bang dat ik daarna even apart moet gaan slapen!                                        

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik geef de pollepel graag door aan Cosette Karsmakers-Adriaans van Cosette is Cookin'. Cosette heeft een zeer uitgebreide menukaart met bijna 300 verschillende gerechten, dus als je bij haar niet iets lekkers kunt vinden, dan bestaat het gewoon niet!


Klik hier voor de andere thuiskoks van de afgelopen maanden