Kok van de maand september

Kok van de maand september:
Thuiskok Eva van koksprofiel Zorghotel de Pitstop uit Haarlem. 


1. Wat betekent koken voor jou?
Wat koken betekent voor ons, is dat we een zorghotel met vrijwilligers zijn, die het ontzettend leuk vinden om als dagbesteding hier in de keuken te werken en ook voor thuisafgehaald te koken. Elk bedankje en complimentje zie je ze van groeien....ontzettend leuk!

2. Wat is de leukste ontmoeting via Thuisafgehaald?
De leukste ontmoeting...pfff... lastig! Wat erg leuk is, is dat elke week een oma, dochter en buurvrouw bestellen en het dan om beurten komen ophalen.

Deze mensen vragen of we zelfs met de feestdagen voor ze willen koken, omdat de kwaliteit zo goed is en het gepresenteerd wordt zoals in een restaurant.

3. Wat is het topgerecht bij je afhalers?
Gebakken heilbotfilet ingerold in gerookte ham met limoensaus met kerstomaatjes.
Aardappelpuree torentje.
Mesclun komkommer radijssalade.
Sinaasappelbavaroise met verse aardbeien en chocolade flinters als dessert.

4. Heb je een tip voor beginnende koks?
Een tip voor een beginnende kok: Kijk eerst in jouw woonomgeving of er nog meer koks zijn en kijk goed wat ze aanbieden. Probeer maaltijden aan te bieden die net even iets anders zijn, dan andere maken.

5. Voor welk gerecht kun je 's nachts wakker gemaakt worden?
Ik zou wel wakker gemaakt willen worden voor de canard l orange met sinaasappel, citroen en grand marnier saus met aardappel gratin met lente ui en geraspte oude kaas, broccoli quiche en een surprise-desserts van onze koks...smullen!

6. Aan wie geef je de pollepel door en waarom?
Ik geef de pollepel graag door aan Jeanets kitchen in Amstelveen. Een echte Limburgse kok woonachtig in Amstelveen; zij maakt ook heerlijke maaltijden.