Tips voor het delen van jouw maaltijden

Hier begint het:

Wat ontzettend leuk dat je jouw maaltijden in de buurt wil delen!  
De eerste stap is nu om je maaltijd voor een bepaalde datum aan te bieden. Je buurtgenoten krijgen dan een mailtje en kunnen zich opgeven voor je maaltijd.

Het is trouwens helemaal niet gek als je maaltijden in het begin nog niet direct afgehaald worden. Bij veel thuiskoks komt het iets later op gang, omdat je buurtgenoten je nog een beetje moeten leren kennen. De belangrijkste tip is dan ook: blijf volhouden en de afhalers volgen vanzelf!

Om je wegwijs te maken op Thuisgekookt.nl geven we je graag een aantal tips:

 • Deel op Social Media
  Laat iedereen weten dat jij een maaltijd op Thuisgekookt hebt aangeboden -> Deel je maaltijd ook op Facebook en Twitter.
 • Vraag een reële prijs
  Vraag een reële prijs voor je maaltijden. Een richtlijn om dit te berekenen is: de kostprijs + een euro voor gas, water, licht en de moeite. De gemiddelde prijs voor een maaltijd op Thuisgekookt is € 4. 
  (Ben je een bedrijf? Dan is een cateringprofiel meer voor jou geschikt. Hier lees je er meer over en kun je jouw profiel aanmaken)

 • Geef een duidelijke omschrijving
  Omschrijf duidelijk de ingrediënten die je gebruikt en vermeld duidelijk of de maaltijd vegetarisch is of vlees/vis bevat. Afhalers waarderen dit zeer (vooral mensen met allergieën).

 • Maaltijd duurder? Vermeld duidelijk waarom
  Is jouw maaltijd duurder dan de gemiddelde €4 omdat je bijvoorbeeld kostbare ingrediënten gebruikt of omdat de bereiding veel werk vergt? Vermeld dit dan duidelijk in je omschrijving zodat de afhaler begrijpt waarom een maaltijd duurder dan gemiddeld is. 

 • Reageer op alle verzoeken
  Laat afhalers altijd op tijd weten of zij wel of niet een maaltijd kunnen afhalen. Zijn je maaltijden uitverkocht? Vergeet dan niet de andere verzoeken af te wijzen zodat de afhalers weten waar zij aan toe zijn.

 • Vraag een afhaler binnen!
  Veel afhalers die een maaltijd bestellen via Thuisgekookt.nl vinden het heel erg leuk om iets meer van jou te weten. Daarom zou het leuk zijn als je de afhaler binnen vraagt bij het delen van je maaltijd. Schep bijvoorbeeld de maaltijd op in de keuken wanneer de afhaler er is!

 • Pas de Thuisgekookt hygiëneregels toe
  In overleg met het NVWA is er een pagina gemaakt waarop de hygieneregels staan voor koks en afhalers. Klik hier om ze te lezen.
 • Stel jouw vragen aan andere thuiskoks
  Meld je aan voor de besloten Thuisgekookt groep waarin je jouw vragen kunt stellen aan andere thuiskoks! Hier kun je je aanmelden voor de groep.
 • Of kijk hier bij veelgestelde vragen

 • Vraag promotiemateriaal aan
  Wil jij meer bekendheid voor jezelf en Thuisgekookt in jouw buurt, dan kun je hier leuke flyers en posters vinden. Je kunt ook proberen om in het lokale buurtkrantje te komen! We merken dat dit heel goed helpt om meer afhalers te krijgen!

Schroom niet om contact met ons op te nemen als je een vraag hebt! Hier vind je onze contactgegevens.

Heel veel kookplezier!

Deel, proef en geniet,

Marieke