Vragen over Abonnementen

Hier vind je antwoord op de volgende vragen over abonnementen:

 1. Wat is een abonnement?
 2. Zit ik met een abonnement ergens aan vast?
 3. Ik ben een kok en ik wil graag op regelmatige basis koken voor iemand
 4. Hoe werkt de betaling bij abonnementen?
 5. Ik kan niet online betalen
 6. Ik wil eerst een proefmaaltijd voordat ik het abonnement afsluit
 7. Hoe kan ik het beste rekening houden met allergieën en intoleranties bij een abonnement?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons via
06 83 44 71 97 of per e-mail via 
info@thuisafgehaald.nl

Overzicht veelgestelde vragen

1. Wat is een abonnement?

Zit een buurtgenoot tijdelijk of langdurig in een situatie waarin hij of zij wel wat hulp kan gebruiken rondom het avondeten? Wij brengen hen graag in contact met thuiskoks uit de buurt die een stapje extra willen zetten, zoals:

√ het langsbrengen van de maaltijd
√ vaste dag(en) per week koken
√ een lekkere maaltijd maken die past bij speciale (dieet)wensen
√ persoonlijk of per telefoon afspraken maken

Een vaste kok zoeken | Thuisafgehaald

Via de homepagina kun je zoeken naar koks bij jou in de buurt die openstaan voor abonnementsverzoeken. Met een abonnement kun je een aantal thuiskoks selecteren van wie jij een maaltijd zou willen ontvangen. Deze thuiskoks ontvangen dan een e-mail met daarin jouw persoonlijke bericht. Zij kunnen het abonnementsverzoek afwijzen, accepteren of aangeven op welke manier een abonnement wel past. Wanneer jij blij wordt van de reactie, druk je op akkoord en betaal je een borg voor de kok. Hierna ontvang je de contactgegevens en spreken jullie een moment af voor een eerste ontmoeting!

Zoek een thuiskok in de buurt

2. Zit ik met een abonnement ergens aan vast?

Wij snappen dat je je als afhaler en ook als kok misschien niet meteen wilt vastleggen voor langere tijd. Daarom kan een abonnement op elk moment worden beëindigd. Zowel de afhaler als de thuiskok kunnen beiden een maaltijd 48 uur van tevoren afzeggen. Alleen in de maaltijdplanning van de afhaler kan het abonnement worden beëindigd. Na beëindiging krijgt de thuiskok een e-mail. Ook als een maaltijd wordt afgezegd, ontvangt de kok en de afhaler een e-mail.

Maaltijdplanning | Thuisafgehaald

3. Ik ben een kok en ik wil graag op vaste basis koken voor iemand

Wij brengen jou graag in contact met buurtgenoten die extra ondersteuning kunnen gebruiken bij het avondeten. Denk bijvoorbeeld aan: koken op een vaste dag, rekening houden met dieetwensen of de maaltijd even langs brengen.

√ Registreer je en zet in je profielinstellingen aan dat je benaderd wilt worden voor abonnementsverzoeken.
√ Jij bepaalt per aanvraag zelf hoe vaak, voor welk bedrag en voor hoe lang je kunt helpen.
√ De buurtgenoot stuurt jou een verzoek als hij of zij extra hulp wil. Dit verzoek zie je terug in je dashboard en je ontvangt een mail. 
√ Registratie is gratis en zonder verplichtingen.

Meld je hier aan als thuiskok!

4. Hoe werkt de betaling bij abonnementen?

 1. De thuiskok ontvangt van een afhaler een verzoek voor een abonnement;
 2. De thuiskok verstuurt een reactie op het verzoek en heeft hierbij ook nog de mogelijkheid om het abonnement anders in te vullen, als dat nodig is;
 3. Zodra de afhaler akkoord gaat met het voorstel en de reactie van de kok, betaalt de afhaler een borg. De borg wordt ingehouden om de thuiskoks te verzekeren van tijdige betaling;
 4. De borg wordt betaald met iDeal. Via deze betaling kun je ook gelijk akkoord geven voor de automatische incasso voor de betalingen. 
 5. Op de eerste dag van de nieuwe maand wordt het bedrag voor de maaltijden die hij/zij heeft ontvangen automatisch afgeschreven bij de afhaler;
 6. De kok ontvangt elke donderdag het bedrag voor de gedeelde maaltijden van de afgelopen week op zijn of haar rekening;
 7. Als het abonnement stopt, wordt de borg de donderdag erop uitbetaald.

5. Ik kan niet online betalen

Als je geen toegang hebt tot iDeal en het bedrag kan niet maandelijks van je rekening afgeschreven worden, dan kan je vragen aan iemand in jouw omgeving of hij of zij via zijn of haar bankrekening de betalingen kan voorschieten.

6. Ik wil eerst een proefmaaltijd voordat ik het abonnement afsluit

Voordat je de borg betaalt, is er natuurlijk de mogelijkheid om een aantal dingen af te stemmen met een kok. Zoals op welke dagen er gekookt wordt, of er dieetwensen zijn, de startdatum en het afhaalmoment. Toch kan het voorkomen dat je eerst een maaltijd wil hebben geproefd, voordat je een abonnement wil laten ingaan. Doordat je een abonnement op elk gewenst moment kunt beëindigen, kan je altijd een maaltijd eerst proberen. Zijn de maaltijden van de door jou gekozen kok niet helemaal naar jouw smaak en komen jullie er samen niet uit? Dan kan het abonnement weer beëindigd worden door de afhaler. Wil je als thuiskok of als afhaler een abonnement stopzetten? Bespreek dit dan eerst even met elkaar, voordat jullie contact opnemen met ons. 

Heb je nog vragen over het afsluiten van een abonnement, of wil je dat wij voor jou op zoek gaan naar een kok? Laat dan je gegevens achter. Dan bellen we je terug!

7. Hoe kan ik het beste rekening houden met allergieën en intoleranties bij een abonnement?

In dit document vind je alle informatie over het koken voor iemand met een allergie of intolerantie.

Overzicht veelgestelde vragen