Vragen voor afhalers

Hier vind je het antwoord op de volgende vragen voor afhalers:

 1. Hoe kan ik een maaltijd afhalen via Thuisgekookt?
 2. Waar vind ik de contactgegevens van de kok?
 3. Er is geen aanbod bij mij in de buurt, wat nu?
 4. Wat zijn abonnementen?
 5. Hoe bedank ik een kok?
 6. Hoe blokkeer ik een kok?
 7. Ik wil meer/minder maaltijden in mijn verzamelmail. Hoe doe ik dat?
 8. Hoe annuleer ik een maaltijd?
 9. Kan ik filteren op vegetarische maaltijden?
 10. Wat zijn de huisregels voor de afhaler?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons via 06 83 44 71 97 of per e-mail via info@thuisgekookt.nl

Overzicht veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik een maaltijd afhalen via Thuisgekookt?

Zo werkt een maaltijd afhalen | Thuisafgehaald

Welke maaltijden kan ik afhalen in mijn buurt?
Via de homepagina op de website kun je zien welke thuiskoks er bij jou in de buurt zitten en wat zij aanbieden. Ben je nog niet geregistreerd? Registreer je dan nog even (klik op de knop 'registreren' rechts boven op de website). 

Registreren | Thuisafgehaald

Door je postcode of plaatsnaam in te vullen en te zoeken op 'losse maaltijden', krijg je in een overzicht te zien welke maaltijden er bij jou in de buurt af te halen zijn. Als je ingelogd bent, kun je ook bovenin op “losse maaltijden” klikken, dan staat je adres al automatisch ingevuld!Een losse maaltijd zoeken | Thuisafgehaald

Wat betekenen de iconen op de kaart?
In het overzicht van de aangeboden maaltijden, zie je rechts op de kaart waar de koks zich ongeveer bevinden. Maaltijden die worden aangeboden voor een specifieke datum kun je herkennen aan het donkerblauwe icoontje en maaltijden die je op verzoek kunt bestellen, herken je aan het lichtblauwe icoontje. Zodra je met je muis op het kaartje gaat staan en uitzoomt, krijg je meer aanbod te zien.

Hoe bestel ik een maaltijd?
Als je iets lekkers ziet staan, klik je op de maaltijd om de omschrijving te bekijken. Je kunt het gerecht ook direct bestellen door op 'bestellen' te klikken. Hierna kun je aangeven hoeveel porties je wilt bestellen en laat je een berichtje achter voor de kok. In dit berichtje geef je aan hoe laat je de maaltijd op komt halen en kun je eventuele allergieën of dieetwensen doorgeven als de kok heeft aangegeven hiervoor open te staan. Vervolgens betaal je de maaltijd via de online betaalomgeving. Zodra de betaling geslaagd is, krijg je een mail met daarin de details van jouw bestelling!

Wat betekent het aanbod wat ik ontvang per e-mail?
Wanneer je bent ingeschreven bij Thuisgekookt, krijg je automatisch een e-mail wanneer een kok binnen een straal van 1,5 km een maaltijd aanbiedt (je kunt deze straal aanpassen in je instellingen, als je bent ingelogd). Vanuit de e-mail klik je op de maaltijd, en kun je deze direct bestellen.

Kan ik ook een maaltijdverzoek sturen?
Is er geen aanbod op de dag dat je wilt bestellen, of zie je iets lekkers staan waar geen datum bij staat? Dien dan een maaltijdverzoek in bij een kok! Wanneer je een maaltijdverzoek indient, geef je aan hoeveel porties je zou willen bestellen en voor welke datum. Wanneer de kok dit verzoek vervolgens goedkeurt, krijg jij een e-mail met daarin de adresgegevens van de kok en kun je het gerecht afhalen op de afgesproken datum. Je betaalt bij 'maaltijden op verzoek' direct aan de kok, met contant geld.

2. Waar vind ik de contactgegevens van de kok?

Wanneer je een maaltijd bestelt, ontvang je een bevestigingsmail met daarin de adresgegevens en contactinformatie van de kok. Je ziet hier ook een link naar je maaltijdplanning waar je de gegevens van de bestelde maaltijd en je opmerking terug kun lezen.

3. Er is geen aanbod bij mij in de buurt, wat nu?

Wat jammer dat er momenteel geen maaltijden worden aangeboden bij jou in de buurt! Er zijn echter vast wel thuiskoks die voor je willen koken. Je kunt alle koks in je buurt een kookverzoek sturen met daarin jouw wensen voor een maaltijd. Dit doe je door op de knop “vraag alle koks” te klikken onderaan de pagina. Wanneer een kok voor je wil koken, dan ontvang je een reactie in je mail en kun je de maaltijd bevestigen!

Verzoek indienen bij koks | Thuisafgehaald

Hoe werkt het kookverzoek?

Wanneer je een kookverzoek, stuurt moet je eerst wat gegevens invullen. Zo moet je een datum, menugang en maximale afstand van je huis invullen. Hierna klik je op volgende en kan je bij stap 2 nog invullen wat je niet lekker vindt en een persoonlijk berichtje achterlaten voor de thuiskok. 

Zodra je het kookverzoek verstuurd hebt, krijgen alle koks in jouw buurt een mail. Zij kunnen dit kookverzoek accepteren of afwijzen. Je krijgt bericht zodra een kok op jouw verzoek wil ingaan. Jij kunt dan het aanbod bevestigen. Lukt het de kok niet om voor jou te koken? Dan krijg je geen bericht. 

Er is een kans dat meerdere koks een kookverzoek beantwoorden. Zorg ervoor dat je nu één maaltijd kiest en maaltijden van de andere koks afwijst, zodat de andere koks hier ook van op de hoogte zijn.

Pas als de afhaler het kookverzoek heeft bevestigd, is de afspraak definitief!

4. Wat zijn abonnementen?

Zit je tijdelijk of langdurig in een situatie waarin je wel wat hulp kunt gebruiken rondom het avondeten? Wij brengen je graag in contact met thuiskoks uit de buurt die een stapje extra willen zetten, zoals:

√ het langsbrengen van de maaltijd
√ vaste dag(en) per week koken
√ een lekkere maaltijd maken die past bij speciale (dieet)wensen
√ persoonlijk of per telefoon afspraken maken

Een vaste kok zoeken

Via de homepagina kun je zoeken naar koks bij jou in de buurt die openstaan voor abonnementsverzoeken. Met een abonnement kun je een aantal thuiskoks selecteren van wie jij een maaltijd zou willen ontvangen. Deze thuiskoks ontvangen dan een e-mail met daarin jouw persoonlijke bericht. Zij kunnen het abonnementsverzoek afwijzen, accepteren of aangeven op welke manier een abonnement wel past. Wanneer jij blij wordt van de reactie, druk je op akkoord en betaal je een borg voor de kok. Hierna ontvang je de contactgegevens en kunnen jullie een moment afspreken voor een eerste ontmoeting!

Zoek koks 

5. Hoe bedank ik een kok?

Nadat je van jouw heerlijke maaltijd hebt gesmuld, kun je de kok een bedankje geven. Je ontvangt via de mail een link naar de website, waarmee je de kok het bedankje stuurt. Via je profiel zie je of je nog openstaande bedankjes hebt. 

Je kunt nu, behalve een persoonlijke reactie achter te laten, ook aanvinken hoe lekker je de maaltijd vond. Je kunt kiezen uit:

 • Ik heb mijn vingers erbij afgelikt!
 • Ik vond het lekker
 • Het was niet zo mijn smaak.

Het is voor een kok altijd leuk als je ook een persoonlijk berichtje schrijft. We kennen koks die echt zitten te wachten tot ze kunnen lezen wat jij van de maaltijd vond! Bovendien is het voor nieuwe afhalers leuk om te zien hoe lekker de maaltijd was. 

Als de maaltijd niet zo je smaak was, dan krijg je de mogelijkheid om de thuiskok een privéberichtje te sturen. Deze privéberichtjes komen niet op de website te staan. 

6. Hoe blokkeer ik een kok?

Krijg je in de e-mail aanbiedingen van thuiskoks, waar je niet in geïnteresseerd bent? Dan kun je ervoor kiezen om een kok te blokkeren. Je krijgt dan de maaltijden van deze thuiskok nooit meer in je maaltijden-mails te zien. 

Het blokkeren van een kok kun je doen op de profielpagina van de betreffende kok via de knop "blokkeer deze kok". Je moet hiervoor wel ingelogd zijn. 

7. Ik wil meer/minder maaltijden in mijn verzamelmail. Hoe doe ik dat?

Je krijgt een selectie van de maaltijden uit jouw buurt via de e-mail. De straal van de maaltijden in deze e-mail staat standaard ingesteld op 1,5 km. Je kunt zelf de straal vergroten of verkleinen. Hierdoor ontvang je meer of juist minder aanbod in je e-mail.

(Woon je in Amsterdam? Dat staat de straal standaard op 1 km vanwege het grote aanbod.)

Zo pas je de straal aan:

 • Log in op Thuisgekookt.
 • Klik rechts bovenin op ‘Instellingen'
 • Klik in het linker rijtje op het tabje 'email instellingen'. Op deze pagina kun jij je straal veranderen.

8. Hoe annuleer ik een maaltijd?

Maaltijden die door jou op verzoek zijn besteld, kunnen alleen door de kok geannuleerd worden. Wil jij toch de maaltijd annuleren? Doe dit dan tijdig, per e-mail. De contactgegevens van de kok vind je in je maaltijdplanning. 

Omdat je als afhaler direct betaalt bij het bestellen van een maaltijd voor een specifieke datum, kan deze maaltijd niet geannuleerd worden. Mocht je onverhoopt de maaltijd niet kunnen afhalen dan kun je het beste contact opnemen met de thuiskok en met hem/haar overleggen over de mogelijkheden.

Opties zijn onder andere:

 • De kok stort het bedrag terug, je bent dan wel de Thuisgekookt bijdrage (10% commissie) kwijt.
 • Je spreekt met de kok af om dezelfde maaltijd later af te halen
 • Je spreekt met de kok af om een vervangende maaltijd te ontvangen

Heb je een abonnement? Dan kun je de maaltijd tot 48 uur van tevoren afzeggen. Dit kun je doen in je maaltijdplanning. De kok ontvangt hierover een mail.

Komen jullie er toch niet samen uit? Bel ons dan gerust op 06 83 44 71 97.

9. Kan ik filteren op vegetarische maaltijden?

Ja, je kan momenteel fileren op vegetarische maaltijden. Wanneer een thuiskok opgeeft dat de maaltijd vegetarisch is, dan staat er in de rechter bovenhoek van de afbeelding een groene “v” zoals hieronder. 
Goed om te weten is dat ons systeem niet waterdicht is. Ook als je hebt aangegeven dat je enkel vegetarische gerechten wilt ontvangen dan kan het zijn dat er een vlees of visgerecht tussendoor glipt. Dus het is altijd slim om de gerechten te blijven checken op of ze vega zijn of niet. 

Vegetarische maaltijden | Thuisafgehaald

We werken achter de schermen hard aan de verbetering van Thuisgekookt. Het filteren op maaltijden (bijvoorbeeld op Indonesisch, Italiaans, glutenvrij etc.) staat daarmee ook hoog op onze wensenlijst. We willen namelijk Thuisgekookt toegankelijk houden voor iedereen!

10. Wat zijn de huisregels voor de afhaler?

Wij houden niet zo van regels, dus hebben we er zo min mogelijk. Omdat we het graag gezellig en sociaal houden op Thuisgekookt, hebben we er een aantal opgesteld:

 • De afhaler haalt op het afgesproken tijdstip de maaltijd op
 • Als de afhaler niet binnen de afgesproken tijdspanne de maaltijd afhaalt, dan heeft de kok in principe het recht de maaltijd niet meer te verschaffen tenzij er onderling een regeling getroffen kan worden. 
 • De afhaler gaat discreet om met de gegevens van de kok. Het is niet toegestaan deze gegevens aan derden door te geven of te gebruiken voor commerciële doeleinden.
 • De afhaler heeft de aandachtspunten over hygiëne en veiligheid doorgelezen, en zal hier zoveel mogelijk aan proberen te voldoen.
 • Het is de afhaler toegestaan om reeds gegeven reviews (bedankjes) te verwijderen. Indien een afhaler besluit een review bij een kok te verwijderen, worden alle reviews van de afhaler bij de betreffende kok verwijderd. 

Overzicht veelgestelde vragen