Vragen over de betalingen en de Thuisafgehaald bijdrage

Hier vind je het antwoord op de volgende vragen voor thuiskoks:

 1. Hoe werkt het betalen van losse maaltijden?
 2. Hoe werkt betalen van losse maaltijden met de U-pas?
 3. Hoe werkt de Thuisafgehaald bijdrage?
 4. Wat is Multisafepay
 5. Ik heb geen online bankieren, wat nu?
 6. Online betalen en een uitkering
 7. Het betalen van abonnementen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons via 06 83 44 71 97 of per e-mail via info@thuisafgehaald.nl

Overzicht veelgestelde vragen

1. Hoe werkt het betalen van losse maaltijden?

Voor een afhaler

 1. Selecteer een lekkere maaltijd.
 2. Betaal via iDeal via jouw online bankomgeving aan Stichting Thuisgekookt of gebruik de U-Pas.
 3. Dit bedrag wordt, min 10% commissie, uitbetaald aan de thuiskok.
 4. De bestelling is na betaling direct definitief en kan niet meer geannuleerd of gewijzigd worden!
 5. In jouw dashboard, onder het kopje saldo, vind je je betalingsoverzicht.

Een maaltijd zoeken

Voor thuiskoks

 1. De afhaler betaalt de maaltijd via zijn of haar online bankomgeving via iDeal of de U-Pas aan Thuisgekookt.
 2. De bestelling wordt na betaling automatisch geaccepteerd! Dit hoef je als kok dus niet te doen.
 3. De bestelling is nu definitief en kan niet meer geannuleerd of gewijzigd worden.
 4. In jouw dashboard, onder het kopje ‘saldo’, vind je je betalingsoverzicht.
 5. Bereid je maaltijd voor. Er hoeft nu niet meer afgerekend te worden bij het afhaalmoment!
 6. Is de afhaler de afspraak vergeten? Dan heeft dit geen financiële gevolgen voor jou.

Uitbetaling voor de kok

Wij betalen iedere donderdag alle betalingen uit, die vanaf de uitbetaling op de donderdag ervoor zijn binnengekomen, min 10% commissie. Het kan dus zijn dat je de betaling al binnen hebt voordat je hebt gekookt. Ideaal als je zelf even wat krap zit, want zo hoef je het niet voor te schieten!

2. Hoe werkt betalen van losse maaltijden met de U-pas?

Met een U-pas kun je maaltijden bestellen met een specifieke datum. Dit doe je als volgt:

 1. Maak een Thuisgekookt account aan. Je ontvangt daarna via email maaltijden uit je buurt. Ook kun je zoeken op je postcode om maaltijden uit je buurt te vinden.
 2. Heb je een lekkere maaltijd gevonden? Klik op de gele knop ‘Bestellen’ of op de maaltijdpagina klik je op de gele knop ‘Afhalen’. Je kunt op de bestelpagina het aantal porties en opmerkingen invoeren. Klik daarna op ‘maaltijd afhalen’ 
 3. Je gaat nu naar de betaalpagina waar je de gegevens van je U-Pas kunt invoeren en betalen. Dat ziet er als volgt uit:u-pas als betaalmiddelLet op! Vul bij het pasnummer alle 19 cijfers van je pasnummers (staat op de pas) in en bij de pincode de 6 karakters op de achterkant van uw U-pas (onder de kraslaag). Hierna klikt u op “voeg cadeaukaart toe”.
 4. Na betaling ontvang je de gegevens van de thuiskok waar je de maaltijd kunt afhalen.
 5. Eet smakelijk! Je kunt een bedankje achterlaten om je ervaringen te delen en andere Thuisgekookt gebruikers te laten weten hoe je de maaltijd hebt ervaren.

Meer weten over de U-pas? Bekijk onze speciale U-pas pagina hier.

3. Hoe werkt de Thuisgekookt bijdrage?

Thuisgekookt vraagt een kleine bijdrage per maaltijd om de kosten van de website te dekken. Het onderhoud, de servers, het versturen van de dagelijkse gepersonaliseerde mails en de hulp aan leden van de community kosten geld.

De Thuisgekookt bijdrage is 10% van de maaltijdprijs. Dit bedrag wordt bovenop de prijs per portie gerekend en ziet de afhaler automatisch wanneer hij/zij de maaltijd bekijkt. Jij als thuiskok krijgt elke donderdag van Thuisgekookt een uitbetaling overgemaakt. Deze uitbetaling bestaat uit alle bijdragen van afhalers die t/m woensdag hebben besteld. Als een afhaler bijvoorbeeld op dinsdag een maaltijd heeft besteld voor zondag zul je dat geld dus al op donderdag op je rekening hebben staan.

Iedere kok heeft een eigen overzicht (een soort administratie) van de bedragen die door Thuisgekookt overgemaakt zullen worden op je bankrekening. Je kunt je saldo vinden via je dashboard.

Wat kan je vinden in dit overzicht?

 • Welke bedragen je nog gestort krijgt op je bankrekening
 • Welke bedragen al gestort zijn op je bankrekening

Let op: 
Wanneer je als thuiskok geen rekeningnummer of het verkeerde rekeningnummer hebt ingevuld, kunnen wij het bedrag niet naar je overmaken. Wanneer je rekeningnummer niet klopt, kun je geen nieuwe maaltijden meer aanbieden en wordt je profiel automatisch uitgezet.

Check hier of je een geldige IBAN hebt ingevuld

4. Wat is Multisafepay

Multisafepay is een betrouwbare partner die voor ons de online betalingen regelt. Als afhaler ga je naar de online betaalomgeving bij Multisafepay, hier krijg je de keuze om met jouw bank of met de U-pas te betalen, wanneer je op jouw bank klikt, word je doorverwezen naar de betaalomgeving van jouw bank.

5. Ik heb geen online bankieren, wat nu?

Wij willen graag dat iedereen mee kan doen. Het online betalen is alleen beschikbaar voor het bestellen bij een maaltijd voor een specifieke datum en bij abonnementen. Maaltijden die je op verzoek bestelt bij een kok kun je nog steeds contant betalen. Mocht je heel graag een maaltijd willen bestellen die nu wordt aangeboden, dan is een optie om iemand in jouw omgeving om hulp te vragen en om vanuit zijn/haar online betaalomgeving te betalen.

6. Online betalen en een uitkering

Uitkeringsinstanties krijgen pas je bankgegevens als zij een onderzoek instellen, eerder is dit niet mogelijk. Als er een onderzoek wordt ingesteld, zijn wij op dit moment ook al verplicht om de aantallen gedeelde maaltijden door te geven. Het online betalen geeft hen niet meer informatie dan dat ze voorheen al kregen. Alhoewel het misschien anders voelt, verandert er feitelijk niets.* Mocht je problemen hebben of krijgen met een uitkeringsinstantie, dan mag je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag. 

*We hebben al vele voorbeelden waarin gezegd wordt dat de bedragen via Thuisgekookt voor 90% NIET als bijverdiensten worden gerekend, maar als vrijwilligersvergoeding. Als je met de verdiensten voor je gedeelde maaltijden onder de € 170 per maand blijft en onder de € 1.700 per jaar, is er niets aan de hand. Bron

7. Het betalen van abonnementen

Bij het afsluiten van een abonnement geef je aan hoeveel maaltijden je per week wilt ontvangen. Dat aantal wordt doorgerekend naar een maand en dat bedrag zul je in het begin via iDeal als borg moeten betalen. Deze borg is nodig om de kok wekelijks uit te kunnen betalen, jij betaalt als afhaler je abonnement namelijk maandelijks en op deze manier heeft de thuiskok altijd geld om jouw maaltijd te kunnen bereiden. Daarnaast geef je bij het betalen van de borg ook toestemming voor automatische incasso voor de betalingen. Op de eerste dag van de nieuwe maand wordt het bedrag afgeschreven van de genuttigde maaltijden van de afgelopen maand. Bij beëindiging van een abonnement, wordt de borg teruggestort op je rekening, mits alle betalingen normaal geïncasseerd kunnen worden tijdens de looptijd van een abonnement. Staan er betalingen open? Dan worden deze verrekend met de borg.

> Lees hier meer over abonnementen

Overzicht veelgestelde vragen