Duurzaam Varkensvlees

KWALITEIT, DAT PROEF JE
Kies je bewust en hou je van eten? Geniet je van een goede rauwe ham, pittige salami of een overheerlijke sparerib? Ons duurzame varkensvlees voldoet aan jouw eisen: smaakvol vlees, gemaakt met oog voor dier én milieu. Het grootste deel van onze duurzame varkens is van het, oorspronkelijk Belgische, Piétrain-ras. Dit is een varkensras met een stevige bouw, dikke billen, maar toch een laag vetgehalte. Het is een van de meest gespierde varkensrassen en wat ons betreft de meest smaakvolle.

BOEREN MET HART VOOR HUN DIEREN
Het begon allemaal in 1997 op een boerderij in Valkenswaard, waar de boer besloot om op een nieuwe, duurzame manier varkens te houden. Hij stelde strengere eisen aan zijn stallen, waardoor het klimaat in de stallen beter werd, de varkens gezonder en het vlees aanmerkelijk smakelijker. Andere boeren werden door zijn aanpak geïnspireerd en inmiddels werken al meer dan 300 boeren door heel Nederland op deze manier aan duurzaam varkensvlees. Dit zijn geen megagrote superboerderijen, maar vooral familiebedrijven. Boerderijen waar het gezin én de dieren bij elkaar op het terrein wonen.

WAAR TE KOOP
Duurzaam Varkensvlees is in het hele land te koop. Je vindt ons varkensvlees al bij meer dan 500 verkooppunten: in een aantal grote supermarkten, bij slagers en in verschillende restaurants. Ook zijn er grote cateraars overgestapt op ons duurzame vlees en tref je ons aan in steeds meer bedrijfsrestaurants.