Lekker met granaatappelpitjes eroverheen!
Ingrediënten
- 1 stuk pompoen
- 250 gram andijvie
- 300 gram kwark
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kaneel
- 20 gram krulpeterselie
- 1 stengel lente-ui
- 1 cm gember
- 4 stuks eieren
- 2 theelepels paprikapoeder
Bereidingswijze
- Schil en pers de knoflook. Snijd de pompoen in kleine blokjes, de lente-ui in ringen, rasp de gember en hak de peterselie fijn.
- Breng een pan met water aan de kook, kook de pompoen in 15 minuten gaar, giet af en laat afkoelen. Maal de pompoen tot een gladde puree met behulp van een staafmixer of een vork.
- Meng de pompoen met de helft van de peterselie, de helft van de knoflook, de helft van de paprikapoeder, de lente-ui, de gember, het kaneel en de eieren tot een glad beslag.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep met behulp van een soeplepel het beslag voor 1 pannenkoek in de pan. Verdeel vervolgens een handje andijvie op de pannenkoek. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur totdat de zijkanten iets omhoog gaan staan. Draai dan de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak de pannenkoek nog eens in 2 à 3 minuten gaar en goudbruin. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
- Meng ondertussen de kwark met de overgebleven knoflook en paprikapoeder tot een romige saus.
- Serveer de pompoenpannenkoekjes met de saus eroverheen en garneer met de overgebleven peterselie.