Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Hartige pompoen­pannenkoekjes met andijvie

Deze hartige pompoenpannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt tijdens de koude(re) winterdagen.

Dit recept is in samenwerking met de PLUS gekoppeld aan onze thuiskoks. Op de PLUS website kan je meer informatie lezen over onze samenwerking.

Deelrecepten hartige pompoenpannenkoekjes met andijvie
  • Gezonde lasagne met seizoens­groenten
  • Hartige pompoen­pannenkoekjes met andijvie
  • Lekkere Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

Hollands

Ontbijt

30 min.

4

Lekker met granaatappelpitjes eroverheen!

Ingrediënten

  • 1 stuk pompoen
  • 250 gram andijvie
  • 300 gram kwark
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kaneel
  • 20 gram krulpeterselie
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 cm gember
  • 4 stuks eieren
  • 2 theelepels paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Schil en pers de knoflook. Snijd de pompoen in kleine blokjes, de lente-ui in ringen, rasp de gember en hak de peterselie fijn.
  2. Breng een pan met water aan de kook, kook de pompoen in 15 minuten gaar, giet af en laat afkoelen. Maal de pompoen tot een gladde puree met behulp van een staafmixer of een vork.
  3. Meng de pompoen met de helft van de peterselie, de helft van de knoflook, de helft van de paprikapoeder, de lente-ui, de gember, het kaneel en de eieren tot een glad beslag.
  4. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep met behulp van een soeplepel het beslag voor 1 pannenkoek in de pan. Verdeel vervolgens een handje andijvie op de pannenkoek. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur totdat de zijkanten iets omhoog gaan staan. Draai dan de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak de pannenkoek nog eens in 2 à 3 minuten gaar en goudbruin. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
  5. Meng ondertussen de kwark met de overgebleven knoflook en paprikapoeder tot een romige saus.
  6. Serveer de pompoenpannenkoekjes met de saus eroverheen en garneer met de overgebleven peterselie.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry met broccoli en aubergine

Thaise groene curry is een klassieker ...

Courgettesoep gezond met rode paprika

Courgettesoep gezond met rode paprika

Soep is altijd een goed idee ...

Spaghetti met courgette en ricotta

Spaghetti met courgette en ricotta

Spaghetti (pasta) met tomaten, courgette en lekkere lichte ricotta ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap