Bamia ( OKRA ) met lamsvlees ( heel pittig ) geserveerd met zilvervliesrijst!

  • 2 / 2 Duim omhoog
bhindi subji big

Bamia ( Okra ) stoofpotje

Dit is een heerlijk traditioneel Persisch gerecht ( en mijn lievelingsgerecht!! ) met Okra/ Bamia. Bamia is een groente met geneeskrachtige eigenschappen die onderaan worden genoemd.

Ingredienten:

Bamia ( = Okra )
Lamsgehakt
Tomaten
Uien
Knoflook
Tuinkruidenbouillon
Madame Jeanette

Zilvervliesrijst

Een bakje meenemen is vandaag niet nodig. krijgt het mee in een steriel diepvrieszakje. De maaltijd wordt s ochtends bereid. Dus zelf even thuis in de magnetron opwarmen.


Wat zit erin?
Okra’s bevatten veel B-vitamines. Vergeleken met een gemiddelde groente zit er vijf keer zoveel foliumzuur (B11) in en bijna vier keer zoveel vitamine B2, B6 en niacine (B3). Foliumzuur is een van de weinige vitamines waarvan Nederlanders niet altijd genoeg binnenkrijgen, stelt het Voedingscentrum. We hebben het nodig voor een goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. De andere B-vitamines zijn onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam en de stofwisseling.

Waar moet je op letten als je okra’s koopt?
Verse okra’s zijn zacht en toch stevig, ze zijn makkelijk doormidden te breken en zien er fris uit, zonder bruine plekken.

Hoe bewaar je okra’s?
Buiten de koelkast zijn ze ongeveer drie dagen houdbaar. In de koelkast bewaren gaat ten koste van de smaak, al blijft de kleur mooier.

Hoe maak je ze klaar?
Je kunt ze koken, grillen, smoren of roerbakken. Ze zijn in 3 tot 10 minuten gaar. Alleen de steelaanzet hoeft eraf. Het 'sap' van de okra wordt door verhitten wat slijmerig en heeft een gelatineachtige bindkracht. Wil je gebruik maken van de bindende werking, snijd ze dan open of in stukjes. Wil je dat niet, let er dan bij het schoonmaken op dat ze heel blijven.

Afhaalmomenten

Op dit moment biedt de kok deze maaltijd helaas niet aan. 

Maaltijdverzoek indienen

Je kunt deze maaltijd op verzoek aanvragen! Verzoek de kok om binnenkort deze maaltijd te koken voor jou. Klik hieronder op: Verzoek Indienen.

Prijs per portie: Prijs per portie  5,00

Verzoek indienen

Deel dit gerecht

Bedankjes

De kok

esa

Carmelita

Hallo ik ben Carmelita een Spaanse kokkin. Van huis uit altijd bij moeder en vader in de keuken. Zo ...

Statistieken
  • 150Maaltijden gedeeld
  • 15Volgers
  • 53Bedankjes ontvangen

Meer gerechten van deze kok ›

Like Thuisgekookt

13715Koks

39303Afhalers

91170Gerechten

212186Ontmoetingen

Stichting Thuisgekookt | webdesign by Insyde