Thuiskok Sandra
“Blijf volhouden! Wanneer jij als nieuwe kok actief wordt, moeten de afhalers in de buurt vaak nog even wennen dat jij erbij bent gekomen. Het kan dus zijn dat je niet meteen afhalers hebt voor je maaltijden of een hulpvraag ontvangt. Geef niet op, hoe vaker mensen je voorbij zien komen, hoe sneller je afhalers hebt.”
Ingrediënten Hollandse stoofpot met appelstroop
- 600 g rib-runderlappen, in grove stukken gesneden
- 3 el appelstroop
- 2 el Franse mosterd
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 25 g ongezouten roomboter
- 4 laurierblaadjes
- 250 ml runderbouillon
- 300 g winterpeen
- 250 g sperziebonen
- peper en zout
Bereidingswijze Hollandse stoofpot met appelstroop
- Bestrijk het vlees met de appelstroop en de mosterd.
- Smelt de boter in een braadpan. Doe de ui en het vlees erbij en braad het vlees kort aan.
- Giet de runderbouillon erbij en voeg de laurier toe.
- Zet het vuur laag en stoof het vlees in zo’n 2,5 uur gaar.
- Snijdt ondertussen de winterpeen in plakjes en de sperziebonen doormidden.
- Voeg de wortel en sperziebonen na 2,5 uur toe en laat nog 15 minuten sudderen.
- Breng de Hollandse stoofpot met appelstroop op smaak met peper en zout.
- Het stoofpotje is lekker met aardappelpuree of ovenfrietjes!