Modal Head Logo

Bug melden

Verzamel via dit scherm gemakkelijk informatie bij elkaar om een bug te rapporteren.

Geen bestand geselecteerd

Sleep een bestand hiernaar toe of klik op de knop

Wie zijn wij
Sociale maaltijdservice
Over ons
Stichting Thuisgekookt Team
Hygiënerichtlijnen en sociale omgangsregels
Stichting Thuisgekookt als ANBI
Preventie- en integriteitsbeleid
Help mee
Als thuiskok
Als donateur
Via grote gift
Via nalatenschap
Als collectant
Als gemeente
Als zorg- en welzijnsorganisatie
Als bedrijf
Actueel
Deelverhalen
Deelrecepten
Partners
Contact
Stel je vraag
Veelgestelde vragen
Vacatures
Perspagina
Promotiemateriaal
Social Toolkit
Inloggen
English

Orzo met kip, tomaat en groene groentes

Snel, gezond, makkelijk én smaakvol: dit recept voor orzo met kip, tomaat en groene groentes heeft het allemaal. Bovendien in grote porties te maken en dus lekker makkelijk deelbaar! Door te bakken in Becel voeg je er een extra gezonde factor aan toe, want de mix van plantaardige oliën die Becel in zijn producten gebruikt komen rechtstreeks uit de natuur, zitten boordevol omega 3 en zijn daarom heel goed voor je hart! Ben je op zoek naar meer gezonde recepten met Becel? Je vind ze op www.becel.nl.

Deelrecepten orzo met kip tomaat en groene groentes
  • Nasi Goreng Kampoeng
  • Orzo met kip, tomaat en groene groentes
  • Orzo salade met balsamico­bietjes

Hollands

Hoofdgerecht

30 min.

3

Ingrediënten

  • 2 el Becel Original Vloeibaar
  • 2 kippendijfilets, in gelijke stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 citroen, geperst
  • 300 gram orzo
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram doperwtjes
  • 200 gram groene aspergetips
  • 200 gram spinazie
  • 600 ml groentebouillon
  • 15 gr basilicum, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit ongeveer twee eetlepels Becel in een grote braadpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak deze nog even mee.
  2. Voeg vervolgens alle groenten behalve de erwtjes en spinazie, de kippendijfiletreepjes, tomatenpuree, verse basilicum en Italiaanse kruiden toe en bak deze totdat de kip mooi bruin kleurt en gaar begint te worden.
  3. Zet het vuur lager en voeg de orzo en groentebouillon toe Laat het geheel ongeveer tien minuten pruttelen tot de orzo gaar is terwijl je af en toe even roert. Voeg de doperwten en spinazie toe en laat even pruttelen tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de orzo en de groenten over de borden, knijp er een beetje citroen over uit en garneer met de eventueel overgebleven basilicum.
Eet smakelijk!

Recepten die zijn gemaakt door onze thuiskoks

Bloemkoolcurry met cashewnoten en rijst

Bloemkoolcurry met cashewnoten en rijst

Noten zijn ontzettend gezond en een belangrijke toevoeging aan ons dagelijkse menu ...

Eenpans orzo met Italiaanse groenten

Eenpans orzo met Italiaanse groenten

Weinig tijd om te koken en zin in een smakelijk gerecht ...

Zalm met spinazie à la crème en een gekookt eitje

Zalm met spinazie à la crème en een gekookt eitje

Een groot deel van de mensen die via Stichting Thuisgekookt hulp zoekt, zijn ouderen ...

Meer inspiratie nodig? Lees hier meer deelrecepten!

Liever bellen? 085-0608768

Wij zijn van maandag tot vrijdag van 9.00u - 17.00u bereikbaar en helpen graag.

  • Over Stichting Thuisgekookt


  • Aanmelden voor een maaltijd


  • Aanmelden als thuiskok


  • Veelgestelde vragen


  • Contactgegevens


Eten afhalen
Eten bestellen
Thuis uit eten
Tafeltje Dekje
Gezonde avondmaaltijd
Maaltijden aan huis
Maaltijdservice
Wat eten we vandaag gezond
Kant en klare maaltijden
Goedkope maaltijden
Maaltijdbezorging
Weekmenu gezond
Afhaal eten
Gezond avond eten
Gezonde maaltijd
Gezond avondeten
CBF Logo
  • Onze voorwaarden
  • Privacybeleid
  • Sitemap