Ingrediënten
- 2 bakjes falafel
- 400 gram snijbonen
- 350 gram tomaten
- 4 stuks pitabroodjes
- 200 gram tuinbonen (diepvries)
- 50 gram witte kaas
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 stuk citroen
- 1 teentje knoflook
- 10 gram munt
- 1 stuk rode ui
Bereidingswijze
- Een keukenmachine
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel en snijd de ui in parten. Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaat in plakken, ontdooi en dop de tuinbonen. Pers het sap uit de citroen. Verkruimel de witte kaas en hak de munt grof.
- Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de tuinbonen samen met het citroensap, de knoflook en de komijn in een keukenmachine en maal tot een gladde hummus.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui. Voeg de snijbonen toe en roerbak 6 minuten.
- Verhit een grillpan en grill de pitabroodjes 5 minuten. Laat iets afkoelen en snijd open.
- Bestrijk de binnenkant van de pitabroodjes met de tuinbonenhummus. Leg er een aantal plakjes tomaat bovenop. Schep het snijbonenmengsel en de falafel erin. Garneer met de witte kaas en de munt.