Voeg wat sesamzaadjes toe aan de spruiten voor een extra Aziatische touch.
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels chilisaus
- 475 gram wokgarnalen
- 300 gram broccoli
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 3 stengels bosuien
- 250 gram udonnoedels
- 10 gram koriander
Bereidingswijze
- Pel en pers de knoflook. Verwijder de buitenste bladeren van de spruiten, snijd de onderkant eraf en halveer. Snijd de bosui in schuine ringen en hak de koriander grof.
- Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes en de broccoli 4 minuten.
- Bereid de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en roer er 1 eetlepel sesamolie door.
- Roer de sojasaus, de knoflook, de honing en 1 eetlepel sesamolie tot een gladde saus. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en roerbak de spruitjes en de broccoli samen met de saus 4 minuten. Schep uit de wok.
- Roerbak in dezelfde wok de garnalen samen met de chilisaus 4 minuten en voeg tot slot de bosui toe.
- Verdeel de noodles, de spruitjes en de garnalen over de borden en garneer met de koriander.